close

11:10
Ділилися досвідом педагогічні працівники закладів професійної (професійно-технічної) освіти області з професій сфери послуг

27 лютого 2020 року Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Миколаївській області (далі – НМЦ ПТО у Миколаївській області) на базі Державного навчального закладу «Миколаївське вище професійне училище технологій та дизайну» (далі – ДНЗ «Миколаївське вище професійне училище технологій та дизайну») проведено засідання методичної секції педагогічних працівників закладів професійної (професійно-технічної) освіти, які здійснюють підготовку кваліфікованих робітників з професій сфери послуг, з теми «Забезпечення якості освіти шляхом реалізації змістової компоненти стандартів професійної (професійно-технічної) освіти в інтеграції із сучасними технологіями».

Засідання відкрила Лагутіна Валентина Володимирівна, методист НМЦ ПТО у Миколаївській області, яка ознайомила присутніх із сучасним вимогами до організації освітнього процесу, спрямованого на підвищення якості освіти; акцентувала увагу учасників на необхідності інтеграції сучасних виробничих технологій в навчальний процес, встановлення стійких зв'язків між професійною підготовкою і виробництвом. Зупинилася на вимогах до розробки навчально-плануючої, програмної та облікової документації для здійснення освітнього процесу за стандартами професійної (професійно-технічної) освіти.

Балашова Наталя Володимирівна, голова методичної секції, викладач ДНЗ «Миколаївське вище професійне училище технологій та дизайну», презентувала напрямки моди в перукарському мистецтві: природність – лейтмотив сезону весна-літо 2020. В топі багатошарові зачіски з округлими формами та м'яким філіруванням. На піку актуальності «Gothic princess», «Nature kiss» тренди просочені багатим на різноманітні стилістичні рішення; акцентовано увагу присутніх на тенденції трендових стрижок волосся («Блант-боб», «Long Bob», «Пірамідальний Боб», «Shaggy Layers», «Піксі»), запропоновано алгоритм укладки волосся, представлено ряд модних зачісок, ідеальні рішення при фарбуванні для різних категорій волосся та стильні чоловічі стрижки «Теніс», «Британка», «Мілітарі», «Гранж» та інші.

Кумпан Ганна Володимирівна, майстер виробничого навчання Миколаївського професійного ліцею сфери послуг, презентувала сучасні тренди в манікюрі 2020-2021. Акцентовано увагу учасників засідання на стильних формах нігтів («Мигдаль», «Балерина», «Скво-квадрат»), трендових манікюрах («Пастельна веселка», «Дует неону і нюду», «Голографічний манікюр» та інші), актуальності мінімалізму і лаконічності в nail-арті.

Із метою реалізації практичної частини заходу проведено майстер-класи «Дизайн фактурного манікюру «BUBBLES NAILS» (Федоренко Наталя Леонідівна, майстер виробничого навчання Миколаївського професійного ліцею сфери послуг), «Догляд та живлення під час тонування волосся» (Куратьова Яна Леонідівна, майстер виробничого навчання Миколаївського професійного ліцею сфери послуг), «Виконання зачіски з використанням елементів стайлінгу, (Мамекіна Ірина Анатоліївна, майстер виробничого навчання ДНЗ «Миколаївське вище професійне училище технологій та дизайну»), у ході яких присутнім продемонстрували оригінальне декорування нігтів з імітацією природних фактур, анімалістичних текстур, що є новинкою в nail-арті; ознайомили з новинками компанії Лореаль, а саме з гель фарбами L'Oreal Professionnel, L'Oreal Dialight, L'Oreal dialight; представили алгоритм фарбування, щадну технологію, яка м'яко діє і не порушує ліпідного балансу волосся. У ході виконання зачіски з використанням елементів стайлінгу майстриня провела порівняння різних засобів фіксації волосся; надала унікальні рецепти отримання «глянцю» при виконанні «хвоста», «чистоти» – при виконанні плетіння, забезпечення інтенсивної текстури і ефективного розподілу волосся тощо.

Учасники заходу активно долучилися до виконання робіт, відзначили високу ефективність використання запропонованої продукції, технологій. Наголосили на цінності та актуальності отриманої інформації.

З метою своєчасного реагування на зміни та нововведення в системі професійної (професійно-технічної) освіти обговорено шляхи вирішення проблемного питання щодо упровадження стандарту професійної (професійно-технічної) освіти на основі компетентнісного підходу з професії Фотограф (фотороботи). Акцентовано увагу учасників заходу на необхідності застосування сучасних виробничих технологій у професійній підготовці, адже це шлях підвищення якості підготовки робітничих кадрів.

Обговорено нормативні документи Міністерства освіти і науки України та методичні рекомендації Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Миколаївській області.

Навчально-методичний центр професійно-технічної освіти висловлює слова щирої вдячності адміністрації, педагогічному колективу Державного навчального закладу «Миколаївське вище професійне училище технологій та дизайну» за сприяння у проведенні засідання, теплу й невимушену атмосферу, в якій проходив захід.

Категорія: Обласні заходи для пед.працівників | Переглядів: 499 | Додав: vaSKIN | Рейтинг: 0.0/0