close

15:00
Ділилися досвідом роботи над розробленням електронного комплексно-методичного забезпечення викладачі та майстри виробничого навчання

23 листопада 2021 року ділилися досвідом роботи над розробленням електронного комплексно-методичного забезпечення викладачі та майстри виробничого навчання закладів професійної (професійно-технічної) освіти (далі – ЗП(ПТ)О) області, що здійснюють підготовку кваліфікованих робітників з професій медичного та соціального обслуговування (професії «Соціальний робітник», «Нянька», «Молодша медична сестра з догляду за хворими», «Гувернер») у ході онлайн засідання методичної секції, проведеної Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Миколаївській області (далі – НМЦ ПТО у Миколаївській області).

Про удосконалення комплексно-методичного забезпечення (далі – КМЗ) з предмета (професії) відповідно до оновлених стандартів професійної (професійно-технічної) освіти розповіла методист НМЦ ПТО у Миколаївській області Матвійчук Катерина Олександрівна. Вона назвала складові КМЗ предмета (професії), охарактеризувала паспорт КМЗ та звернула увагу на обов’язкове включення до переліку навчально-методичних матеріалів цифрових та програмних застосунків. Катерина Олександрівна запропонувала використання подкастів та застосунку Loom для урізноманітнення електронного комплексно-методичного забезпечення.

Зарицька Галина Олександрівна, майстер виробничого навчання Вищого професійного училища № 21 м. Миколаєва, показала зразки навчальної документації за професією «Соціальний робітник» та застосунки, за допомогою яких створює електронний освітній контент під час дистанційного/змішаного навчання.

Сучасним дидактичним забезпеченням предмета «Основи педіатрії та дієтології» поділилась у своїй доповіді Нестерчук Тетяна Олександрівна, викладач професійно-теоретичної підготовки професії «Нянька» Миколаївського професійного ліцею будівництва та сфери послуг. Тетяна Олександрівна продемонструвала систематизацію КМЗ за допомогою використання Google Sites, поділилася досвідом використання QR кодів у викладанні та в режимі реального часу створила ментальну карту у SimpleMind.

Про організацію та створення електронного КМЗ при підготовці за професією «Соціальний робітник» за оновленим освітнім стандартом на компетентнісній основі розповіла Катрушенко Валентина Степанівна, викладач Надбузького професійного аграрного ліцею. Доповідач поділилася власним досвідом використання онлайн-сервісів Google (Drive, Blogger та ін.), перелічивши їх переваги та недоліки, та детально описала перевагу використання uCoz для створення сайтів та систематизації КМЗ з предмета (професії).

Онлайн-інструменти як засіб оновлення електронного КМЗ та використання онлайн-інструментів електронного КМЗ під час проведення виробничого навчання з професії «Соціальний робітник» охарактеризувала Шутіна Олена Олегівна, майстер виробничого навчання Вищого професійного училища № 21 м. Миколаєва. Олена Олегівна ознайомила присутніх з інструментами Google та WordWall, якими вона користується під час викладання, та у режимі реального часу продемонструвала створення тесту у Google формах і вправи «Знайди слова» у WordWall.

Наприкінці заходу учасників секції було ознайомлено з нововведеннями в нормативно правовому забезпеченні діяльності ЗП(ПТ)О за 2021 рік.

Навчально-методичний центр професійно-технічної освіти у Миколаївській області вдячний доповідачам за поширення їх досвіду.

Методист НМЦ ПТО у Миколаївській області Матвійчук К. О.
Категорія: Обласні заходи для пед.працівників | Переглядів: 230 | Додав: vaSKIN | Рейтинг: 0.0/0