close

10:29
Формування енергоефективної компетентності учнів у ході освітньої діяльності

25 листопада 2021 року проведено онлайн-засідання методичної секції викладачів та майстрів виробничого навчання закладів професійної (професійно-технічної) освіти області, які здійснюють підготовку кваліфікованих робітників з електротехнічних професій, за темою «Формування енергоефективної компетентності учнів у ході освітньої діяльності».

На початку засідання секції проаналізовано результати проведення І етапу Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «WorldSkills Ukraine» з компетенції «Електромонтажні роботи» та надано оцінку якості підготовки здобувачів освіти. Керівник експертної групи, старший майстер Вищого професійного училища № 21, Петраков Дмитро Юрійович, розказав про підготовку до конкурсу та зупинився на змістовності завдання.

Член експертної групи, майстер в\н Миколаївського професійного машинобудівного ліцею, Мірошник Ольга Володимирівна, зупинилася на типових помилках, які були допущені під час виконання конкурсного завдання.

Панченя Наталя Юріївна, методист НМЦ ПТО у Миколаївській області, надала оцінку якості підготовки учасників конкурсу та запропонувала звернути увагу на вдосконаленні відпрацювання професійних компетенцій, етики та культури праці здобувачів освіти.

З вимогами до сучасного компетентнісно орієнтованого уроку, його структурою, дидактичними методами та інтерактивними застосунками ознайомила учасників секції Крамаренко Анна Вікторівна, викладач Вищого професійного училища № 21 м. Миколаєва.

Під час практичної частини учасники секції мали змогу ознайомитися та попрацювати із застосунком Гугл Jamboard. Педагогічні працівники визначили, що таке енергоефективна компетентність та які знання й вміння повинні мати здобувачі освіти з професій електротехнічного профілю.

Про три педагогічні умови, які впливають на формування енергоефективної компетентності майбутніх кваліфікованих робітників у ЗП(ПТ)О, розказала Єфімова Світлана В’ячеславівна, майстер виробничого навчання Кривоозерського професійного аграрного ліцею, та надала рекомендації щодо організації навчальної діяльності з цього питання.

З своїми напрацюваннями щодо формування енергоефективної компетентності на уроках теоретичного та виробничого навчання ознайомили учасників секції Бурцева Ірина Валеріївна, майстер виробничого навчання Державного навчального закладу «Южноукраїнський професійний ліцей» та Логвіна Світлана Петрівна, викладач Миколаївського професійного ліцею будівництва та сфери послуг.

Учасників засідання ознайомлено з нововведеннями в нормативно-правовому забезпеченні діяльності ЗП(ПТ)О, вимогами до освітнього середовища професійної підготовки майбутніх кваліфікованих робітників з електротехнічних професій у ЗП(ПТ)О.

Навчально-методичний центр професійно-технічної освіти у Миколаївській області вдячний усім спікерам за представлений досвід.

Панченя Наталя Юріївна, методист НМЦ ПТО у Миколаївській області
Категорія: Обласні заходи для пед.працівників | Переглядів: 201 | Додав: vaSKIN | Рейтинг: 0.0/0