close

10:28
Як організовувати навчання на відстані обговорювали педагоги Миколаївщини

27 жовтня 2020 року Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Миколаївській області (далі – НМЦ ПТО у Миколаївській області) проведено об’єднане онлайн-засідання методичних секцій викладачів математики, фізики і астрономії закладів професійної (професійно-технічної) освіти (далі – ЗП(ПТ)О) області з теми «Використання ресурсів мережі Інтернет у проведенні сучасного уроку» (з використанням платформи Google Meet).

Мета заходу: підвищення інформаційної та професійної компетентності педагогічних працівників ЗП(ПТ)О області з питань ефективної організації освітнього процесу за змішаною та дистанційною формою здобуття освіти з метою належного опанування здобувачами освіти навчального матеріалу.

Методист НМЦ ПТО у Миколаївській області Дячковська Л. зупинилася на вимогах чинних нормативних документів Міністерства освіти і науки України щодо організації освітнього процесу у 2020-2021 навчальному році, ознайомила присутніх з методичними рекомендаціями щодо подальшого розвитку освіти в Україні в коротко та довгостроковій перспективах, підготовленими НАПН України на основі Національного звіту за результатами міжнародного дослідження якості освіти РІSA-2018, акцентувала увагу на проблемах розвитку природничо-математичної освіти (STEM-освіти) та шляхах і способах їх розв’язання, розповіла про нові підходи до проведення у 2021 році державної підсумкової атестації випускників ЗП(ПТ)О та зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання.

Викладачі математики Миколаївського професійного ліцею будівництва та сфери послуг Климентьєва Л. та Вірдо О. поділилися досвідом роботи з підготовки здобувачів освіти до ДПА та ЗНО з використанням ресурсів мережі Інтернет, ознайомили присутніх з методикою використання ресурсу «Пробне ЗНО. Онлайн-марафон», підготовленого у рамках Програми підтримки освіти від Міжнародного інституту інновацій та освітньої компанії ЯвКурсі».

Під час круглого столу «Дистанційне навчання. Нові виклики, проблеми та перспективи» досвідом роботи з організації та проведення онлайн-навчання в період карантину поділилися викладачі Рибак В. та Осадча О. (Вище професійне училище № 21 м. Миколаєва), Красовська В. (Новоодеський професійний аграрний ліцей). Вони ознайомили присутніх з методикою використання найбільш популярних сервісів з організації змішаного та дистанційного навчання у ЗП(ПТ)О, надали практичні поради щодо методів взаємодії з учнями під час навчання на відстані в синхронному та асинхронному форматах.

Про способи та методи формування мотиваційних складових компетентностей при дистанційному навчанні та методичні прийоми створення ситуації успіху розповіла викладач фізики Миколаївського професійного ліцею Корольова С.

Учасники обласного заходу відзначили цінність та актуальність отриманої інформації, висловили бажання частіше спілкуватися з приводу питань, що виникають, разом знаходити шляхи їх вирішення, ділитися досвідом.

Категорія: Обласні заходи для пед.працівників | Переглядів: 258 | Додав: vaSKIN | Рейтинг: 0.0/0