close

19:39
Як організовувати змішане та дистанційне навчання під час карантину обговорювали педагоги Миколаївщини

01 жовтня 2020 року Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Миколаївській області (далі – НМЦ ПТО у Миколаївській області) проведено онлайн-засідання методичної секції викладачів хімії, біології і екології закладів професійної (професійно-технічної) освіти (далі – ЗП(ПТ)О) області з теми «Дистанційне навчання. Нові виклики, проблеми та перспективи» (з використанням платформи Google Meet).

Мета заходу: підвищення інформаційної та професійної компетентності педагогічних працівників ЗП(ПТ)О області з питань ефективної організації освітнього процесу за змішаною та дистанційною формою здобуття освіти з метою належного опанування здобувачами освіти навчального матеріалу.

У своїй доповіді методист НМЦ ПТО у Миколаївській області Дячковська Л. зупинилася на вимогах чинних нормативних документів Міністерства освіти і науки України щодо організації освітнього процесу у 2020-2021 навчальному році, ознайомила присутніх з методичними рекомендаціями щодо подальшого розвитку освіти в Україні в коротко та довгостроковій перспективах, підготовленими НАПН України на основі Національного звіту за результатами міжнародного дослідження якості освіти РІSA-2018, акцентувала увагу на проблемах розвитку природничо-математичної освіти (STEM-освіти) та шляхах і способах їх розв’язання.

Під час круглого столу «Дистанційне навчання. Нові виклики, проблеми та перспективи» досвідом роботи з організації та проведення онлайн-навчання в період карантину поділилися викладачі Піскун С. (Миколаївський професійний промисловий ліцей), Мітченко О. (ДНЗ «Южноукраїнський професійний ліцей), Баранюк Л. (Казанківський професійний аграрний ліцей), Царук Г. (ДНЗ «Баштанський професійний ліцей).

Шпильова О., викладач предмета «Інформатика» Миколаївського професійного промислового ліцею, ознайомила присутніх з методикою використання найбільш популярних сервісів з організації змішаного та дистанційного навчання у ЗП(ПТ)О, надала практичні поради щодо методів взаємодії з учнями під час навчання на відстані в синхронному та асинхронному форматах.

Викладач біології Снігурівського професійного ліцею Кичигіна А. презентувала навчальний посібник «Практичні завдання для інтеграції принципів сталого розвитку на уроках біології і екології» (частина ІІ – 11 клас).

Учасники обласного заходу відзначили цінність та актуальність отриманої інформації, висловили бажання частіше зустрічатися й спілкуватися з приводу питань, що виникають, разом знаходити шляхи їх вирішення, ділитися досвідом.

Категорія: Обласні заходи для пед.працівників | Переглядів: 237 | Додав: vaSKIN | Рейтинг: 0.0/0