close

16:34
Кращий молодий штукатур Миколаївщини

15 квітня 2021 року Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Миколаївській області пройшов ІІ етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед здобувачів професійної (професійно-технічної) освіти Миколаївської області з професії «Штукатур». (далі – Конкурс). З урахуванням епідеміологічної ситуації в області захід проведено у режимі онлайн з використанням кімнати Google Meet. Теоретичний тур проведено з використанням вебсервісу Google Classroom.

У ІІ (обласному) етапі Конкурсу взяли участь здобувачі освіти – переможці I етапу Конкурсу (далі – Учасники) з чотирьох ЗП(ПТ)О, у яких здійснюється відповідна професійна підготовка. У кожному закладі було створено регіональні локації для відпрацювання учасниками Конкурсу завдань теоретичного та практичного турів.

У ході теоретичного туру Конкурсу учасники пройшли тестування на персональному комп'ютері та виконали розрахункове завдання з визначення витрат матеріалів на оштукатурювання стін басейну.

Завданням практичного туру було передбачено нанесення на проґрунтовану поверхню декоративної суміші «Polimin» ШФ-1 з подальшим формуванням фактури «короїд».

Незважаючи на проблеми, що виникали у ході трансляцієї виконання практичної частини Конкурсу, члени журі, які були присутні безпосередньо на локаціях у закладах, змогли об’єктивно оцінити результати учасників.

За результатами теоретичного й практичного турів визнано переможцем Конкурсу Павла Іщука, учня Вознесенського професійного ліцею. Призерами стали Северінов Денис, учень ДНЗ «Баштанський професійний ліцей» (ІІ місце), і Лещенко Олег, учень Снігурівського професійного ліцею (ІІІ місце).

Організатори Конкурсу оголошують подяку представникам підприємств – соціальних партнерів, які відгукнулись і взяли участь у проведенні конкурсу як члени журі:

Кондратюку Володимиру Андрійовичу, директору ТОВ «Глиноземпромбуд»;

Музиці Валерію Анатолійовичу, директору ТОВ БТК «Граніт-плюс»;

Тетеричу Володимиру Павловичу, директору ПП «Нінатет»;

Мельнику Олександру Миколайовичу, виконробу ТДВ «Миколаївбудмонтаж»;

та технічному консультанту – Косінову Віктору Анатолійовичу, майстру виробничого навчання Миколаївського професійного машинобудівного ліцею.

Через відсутність можливості забезпечити умови, визначені рекомендаціями Міністерства освіти і науки України щодо проведення ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед здобувачів професійної (професійно-технічної) освіти з професії «Штукатур», Миколаївська область не братиме участі у фінальному етапі змагань.

Категорія: Обласні заходи з учнями | Переглядів: 207 | Додав: vaSKIN | Рейтинг: 0.0/0