close

17:51
Миколаївська область – учасник всеукраїнських конкурсів фахової майстерності

Протягом 13-14 квітня 2021 року на базах закладів професійної (професійно-технічної) освіти області департаментом освіти і науки облдержадміністрації та Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Миколаївській області забезпечена участь переможців ІІ (обласного) етапу Всеукраїнських конкурсів фахової майстерності серед здобувачів професійної (професійно-технічної) освіти з професій «Перукар» та «Верстатник широкого профілю» у ІІІ етапі, а саме:

професія «Перукар» – локація на базі державного навчального закладу «Миколаївське вище професійне училище технологій та дизайну», учасник – Баранова Софія, учениця зазначеного закладу;

професія «Верстатник широкого профілю» – локація на базі Миколаївського професійного машинобудівного ліцею, учасник – Спину Ігнатій, учень державного навчального закладу «Первомайський професійний промисловий ліцей».

Умовами змагань передбачено проведення двох турів: теоретичного і практичного.

У ході теоретичного туру, що проводився із використанням вебсервісу Google Classroom, учні відповідали на 60 питань з варіантами відповіді, з яких одна вірна. Час виконання – 1 астрономічна година.

Практичний тур за професією «Перукар» передбачав виконання завдання ІІ кваліфікаційного класу – сучасна зачіска на основі стилю «Ретро 60 років».

Довжина волосся не менше 35 см від крайової лінії на потилиці. Колір волосся 7-10 рівня в один тон.

Зачіска повинна відповідати визначеному стилю та містити сучасні елементи.

Час виконання – 2,5 астрономічні години.

Практичний тур за професією «Верстатник широкого профілю» передбачав виконання завдань рівня ІІІ кваліфікаційного розряду та складався з робіт на токарному і фрезерному верстатах, а саме:

токарна обробка деталі «Корпус» (матеріал сталь 45) відповідно до креслення, час виконання – 3 астрономічні години;

обробка деталі «Молоток» (матеріал сталь 45) на фрезерному верстаті відповідно до креслення. Час виконання – 3 астрономічні години.

Журі ІІІ етапу Всеукраїнських конкурсів фахової майстерності серед здобувачів професійної (професійно-технічної) освіти із зазначених професій спостерігало за відео-трансляцією виконання учасниками завдань обох турів.

Підсумки змагань оголошуватимуться протягом 19-23 квітня.

Категорія: Обласні заходи з учнями | Переглядів: 229 | Додав: vaSKIN | Рейтинг: 0.0/0