close

20:12
Нарада з керівниками закладів професійної (професійно-технічної) освіти Миколаївської області

22 липня 2022 року в онлайн-режимі відбулась нарада керівників закладів професійної (професійно-технічної) освіти (далі – ЗП(ПТ)О) області щодо організації освітнього процесу.

Учасників наради привітала заступник директора – начальник управління професійної (професійно-технічної) освіти, вищої освіти, науки та кадрового забезпечення департаменту освіти і науки обласної військової адміністрації Людмила Комісарова.

У ході наради Комісарова Л. О. розповіла про виконання обсягів регіонального замовлення на підготовку робітничих кадрів у закладах професійної (професійно-технічної) освіти області, порівняла виконання обсягів регіонального замовлення (місто/область) з аналогічним періодом минулого року.Також було обговорено питання щодо навчання дорослого населення у ЗП(ПТ)О, оскільки створення умов для реалізації права дорослої особи на безперервне навчання впродовж життя, для задоволення її особистісних потреб є важливим завданням суспільного розвитку.

Заступник директора департаменту розповіла, що навчання осіб з особливими освітніми потребами у ЗП(ПТ)О є системою освітніх послуг, що ґрунтується на принципі забезпечення основного права особистості на освіту, та завдяки цьому усуваються бар’єри у системі освіти, системі підтримки дітей з особливими освітніми потребами. Тому створення умов для навчання учнів з особливими освітніми потребами у ЗП(ПТ)О області є важливим і актуальним на сьогодні.

Людмила Комісарова також акцентувала увагу на питанні особливостей підготовки до нового 2022/2023 навчального року та зазначила, що рішення щодо організації освітнього процесу за очною, дистанційною, змішаною формами навчання у закладах професійної (професійно-технічної) освіти буде прийматися за погодженням з обласною військовою адміністрацією за умови технічної готовності споруд цивільного захисту для укриття учасників освітнього процесу та в залежності від безпекової ситуації у м. Миколаєві та районах області.

Було наголошено на необхідності надання щоденної оперативної інформації закладами П(ПТ)О щодо урожайності сільськогосподарських угідь та реалізації сільськогосподарської продукції.

Також під час наради з керівниками закладів професійної (професійно-технічної) освіти директор Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Миколаївській області Наталія Шаповалова привітала призерів ХІI Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 15.07.2022 № 631 «Про нагородження переможців ХІI Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка» Анастасія Мацола, учениця Новоодеського професійного аграрного ліцею, та Вікторія Данченкова, учениця Надбузького професійного аграрного ліцею, продемонстрували свої знання з української мови і літератури на високому рівні та посіли ІІІ місце у змаганнях серед учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти. Подякувала педагогічним працівникам і керівникам зазначених закладів за якісну роботу щодо розвитку творчих здібностей здобувачів освіти.

Побажаємо нашим «зірочкам» подальших успіхів у навчанні, нових творчих звершень на всеукраїнському та міжнародному рівні.

Категорія: Обласні заходи для пед.працівників | Переглядів: 145 | Додав: vaSKIN | Рейтинг: 0.0/0