close

13:59
Нарада з керівниками закладів професійної (професійно-технічної) освіти Миколаївської області

Відповідно до плану роботи департаменту освіти і науки Миколаївської обласної військової адміністрації на 2022 рік на базі Новоодеського професійного аграрного ліцею проведено нараду з керівниками закладів професійної (професійно-технічної) освіти Миколаївської області (далі – ЗП(ПТ)О) щодо діяльності закладів, організації та здійснення освітнього процесу.

Учасників заходу привітала заступник директора – начальник управління професійної (професійно-технічної) освіти, вищої освіти, науки та кадрового забезпечення департаменту освіти і науки обласної військової адміністрації Людмила Комісарова.

У ході наради Комісарова Л. О. поділилася з керівниками закладів своїми враженнями від робочої поїздки до Естонії. Ознайомила присутніх із системою освіти цієї країни, зокрема й професійної освіти (далі – ПО), з нормативним забезпеченням галузі, з проведеними реформами в системі профосвіти та планами уряду щодо майбутнього ПО. Розповіла про особливості діяльності та організації освітнього процесу в закладах професійної освіти Естонії, які мала нагоду відвідати. Доповідь Людмили Олексіївни супроводжувалася демонстрацією фото та відеоматеріалів, відзнятих у ході робочого візиту.

Також заступник директора департаменту освіти і науки ОВА проаналізувала рівень виконання ЗП(ПТ)О області регіонального замовлення на підготовку робітничих кадрів, порівняла результати виконання його обсягів з минулорічними. Обговорене питання щодо продовження оптимізації мережі ЗП(ПТ)О.

Досвідом організації освітнього процесу закладу під час воєнного стану поділився директор Новоодеського професійного аграрного ліцею Українець Василь Михайлович. Зазначений заклад один із небагатьох ЗП(ПТ)О в області, який з 01 вересня розпочав освітній процес наживо. Тож керівники ЗП(ПТ)О скористалися можливістю та відвідали уроки, на які гостинно запросили їх викладачі та майстри виробничого навчання.

Директор Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Миколаївській області Наталія Шаповалова ознайомила колег зі змінами, що відбулися в чинному законодавстві щодо діяльності навчально-практичних центрів закладів професійної (професійно-технічної) освіти, акцентувала увагу присутніх на «підводних течіях» визнання результатів навчання за програмами підвищення кваліфікації педагогічних працівників у суб'єктів освітньої діяльності, фізичних та юридичних осіб, що не мають ліцензії на підвищення кваліфікації або акредитованої освітньої програми.

Керівники закладів відвідали навчальне господарство Новоодеського професійного аграрного ліцею, ознайомилися із сучасною сільськогосподарською технікою, якою за рахунок спецфонду поповнився автопарк закладу.

За результатами наради керівникам закладів професійної (професійно-технічної) освіти надано протокольні доручення з метою подальшого розвитку та підвищення престижності професійної (професійно-технічної) освіти Миколаївської області.

Учасники наради відзначили цінність отриманої інформації, важливість спілкування з колегами, оголосили щиру подяку Українцю Василю Михайловичу, директору, педагогічному та учнівському колективам Новоодеського професійного аграрного ліцею за гостинність і теплу атмосферу.

Категорія: Обласні заходи для пед.працівників | Переглядів: 97 | Додав: vaSKIN | Рейтинг: 0.0/0