close

18:40
Онлайн-засідання методичної секції викладачів предмета «Охорона праці»

24 лютого 2022 року Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Миколаївській області (далі – НМЦ ПТО у Миколаївській області) проведено онлайн-засідання методичної секції викладачів предмета «Охорона праці» закладів професійної (професійно-технічної) освіти (далі – ЗП(ПТ)О) області з теми «Застосування інформаційних технологій та активних методів навчання як шлях до вдосконалення змісту уроків з предмета «Охорона праці».

Захід проведено з використанням можливостей платформи Google – за допомогою сервісу Google Meet.

Під час заходу Панченя Н.Ю, методист НМЦ ПТО у Миколаївській області зосередила увагу присутніх на сучасних підходах до організації проведення уроку з предмета «Охорона праці».

Про використання інформаційно-комунікативних та інтерактивних методів навчання на уроках з предмета «Охорона праці» як засіб формування ключових компетенцій здобувачів освіти ознайомили слухачів Ємченко Наталя Олександрівна, викладач ДНЗ «Миколаївське вище професійне училище технологій та дизайну» та Руденко Юлія Ігорівна, викладач Вищого професійного училища № 21 м. Миколаєва.

Для здійснення самоаналізу власної професійної діяльності в частині застосування індивідуально-орієнтованих шляхів в комплексній системі формування ключових компетентностей у здобувачів освіти учасники онлайн-засідання мали можливість ознайомитися з досвідом роботи колег що атестуються, з тем: «Використання квестів як засіб створення акмеологічного простору на уроках з предмета «Охорона праці» (Глух Наталя Ігорівна, викладач Кривоозерського професійного аграрного ліцею); «Використання активних методів навчання як ефективного засобу формування методичної компетентності сучасного викладача» (Лящевський Юрій Олександрович, викладач державного навчального закладу

З метою реалізації практичної складової заходу проведено майстер-класи з проблемних питань: «Використання інтерактивних вправ під час актуалізації опорних знань здобувачів освіти з предмета «Охорона праці» (Пашкова Світлана Анатоліївна, викладач Казанківського професійного аграрного ліцею); «Створення і застосування інтерактивних плакатів для вдосконалення змісту уроків з предмета «Охорона праці» (Афанасенко Галина Миколаївна, викладач Вищого професійного училища суднобудування м. Миколаєва); «Використання елементів таксономії Блума на уроках з предмета «Охорона праці» (Матяш Ілля Валерійович, викладач Єланецького професійного аграрного ліцею); «Ігрові методи як засіб активізації пізнавальної діяльності здобувачів освіти на уроках з предмета «Охорона праці»» (Гомзяк Любов Василівна, викладач Миколаївського професійного промислового ліцею).

Руденко Юлія Ігорівна, викладач Вищого професійного училища № 21 м. Миколаєва, надала чітку інструкцію щодо використання цифрового за стосунку «Mentimeter» для онлайн‐опитування в реальному часі та як використовуючи онлайн‐тести «На Урок» для створення інтерактивних завдань для контролю знань і залучення учнів до активної роботи під час змішаного навчання.

Обговорено нововведення в чинному законодавстві з питань безпеки здоров’я нормативно-правове забезпечення діяльності ЗП(ПТ)О та методичні рекомендації НМЦ ПТО у Миколаївській області щодо організації освітнього процесу.

Категорія: Обласні заходи для пед.працівників | Переглядів: 172 | Додав: vaSKIN | Рейтинг: 0.0/0