close

12:53
Підготовка кваліфікованих робітників для органів та підрозділів цивільного захисту

Війна прийшла у наше місто. Майже кожного дня на Миколаївщині лунають вибухи, палають житлові будинки, об’єкти інфраструктури. Мешканці потребують і чекають на допомогу, порятунок, за якими звертаються до компетентних служб. Зокрема, до Державної служби з надзвичайних ситуацій (далі – ДСНС).

У понеділок, 23 травня 2022 року, начальник Головного управління ДСНС України в Миколаївській області Микола Панасенко за мужність і відвагу та професійні дії під час аварійно-рятувальних робіт, гасіння пожеж, розбирання конструкцій та завалів, порятунок життя людей вручив відомчі нагороди особовому складу.

Зазначається, що «Знак Пошани» отримали 14 рятувальників, «За відвагу у надзвичайній ситуації» – 23 співробітники. Також вручено чергові спеціальні звання двом рятувальникам.

ЩИРО ВІТАЄМО НАГОРОДЖЕНИХ І ЗИЧИМО МИРНОГО, ЩАСЛИВОГО, СПОКІЙНОГО ЖИТТЯ ТА ЗДОРОВ’Я!

Навчально-методичний центр професійної освіти у Миколаївській області (далі – НМЦ ПТО у Миколаївській області) співпрацює з ДСНС Миколаївщини, зокрема, щодо підготовки кваліфікованих робітників, а саме з підрозділом – навчальний пункт Аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Миколаївській області (далі – АРЗ СП ГУ ДСНС України у Миколаївській області).

Цей заклад – один з найкращих в Україні. Є активним членом обласної методичної секції з підготовки кадрів на виробництві. Неодноразово НМЦ ПТО у Миколаївській області поширював досвід роботи АРЗ СП ГУ ДСНС України у Миколаївській області з різних питань серед закладів професійної (професійно-технічної) освіти І атестаційного рівня області. Під час пандемії, спричиненої вірусом COVID – 19, працівники навчального пункту розробили методичне забезпечення здійснення освітнього процесу із застосуванням технологій дистанційного навчання. Результати були презентовані на засіданні обласної методичної секції минулого року. Також працівники АРЗ СП ГУ ДСНС України у Миколаївській області є розробниками та залучалися до розробки освітніх стандартів з профільних професій.

Наразі, враховуючи нагальну потребу держави у підготовці кадрів для органів та підрозділів цивільного захисту, АРЗ СП ГУ ДСНС України у Миколаївській області за допомогою НМЦ ПТО у Миколаївській області розробляє робочі навчальні плани для підготовки кваліфікованих робітників з професій 5169 Рятувальник, 5161 Пожежний-рятувальник, 8333 Машиніст насосних установок пожежно-рятувального транспортного засобу.

Віримо, що фахівці, підготовлені навчальним пунктом Аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Миколаївській області, будуть гідними такого почесного звання – працівник Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Тетяна Куликова, методист Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Миколаївській області
Категорія: Обласні заходи для пед.працівників | Переглядів: 113 | Додав: vaSKIN | Рейтинг: 0.0/0