close

11:47
Підвищували цифрову грамотність викладачі «Охорони праці» ЗП(ПТ)О області

Із метою підвищення інформаційної та цифрової компетентності педагогічних працівників щодо роботи в Інтернет-середовищі, поширення досвіду застосування освітніх Інтернет-ресурсів для організації освітнього процесу 26 лютого 2021 року відбулося онлайн-засідання методичної секції викладачів предмета «Охорона праці», організоване Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Миколаївській області (з використанням платформи Google Meet).

Учасників заходу привітала Шаповалова Наталія Віталіївна, директор НМЦ ПТО у Миколаївській області, та зупинилася на питанні щодо змішаного навчання, розкрила його сутність і переваги в сучасному світі.

З нововведеннями в чинному законодавстві з питань безпеки здоров’я ознайомив присутніх Жабоєдов Валерій Володимирович, провідний інженер з охорони праці комунального закладу «Центр фінансово-статистичного моніторингу, матеріально-технічного та інформаційного забезпечення освітніх закладів Миколаївської обласної ради». В своїй доповіді він розповів про зміни в Законі України «Про безпеку праці та здоров’я працівників».

Кулікова Тетяна Олександрівна, методист НМЦ ПТО у Миколаївській області, акцентувала увагу учасників засідання на актуальній компетентності сучасного робітника з питань культури здоров’я.

Про цифрову компетентність викладача як інструмента забезпечення якісної освітньої діяльності розповіла Панченя Наталя Юріївна, методист НМЦ ПТО у Миколаївській області. Педагоги ознайомилися з класифікацією, напрямами використання освітніх Інтернет-ресурсів та методичною схемою організації навчальної діяльності. Обговорення проходило в інтерактивній формі з використанням сервіру Googl Jamboard.

Власним досвідом підготовки до уроку з предмета «Охорона праці» поділилася Царук Галина Іванівна, викладач Баштанського професійного ліцею. На прикладі теми «Види ураження електричним струмом» викладач продемонструвала форми і методи навчального заняття, які використовуватиме під час організації навчальної діяльності учнів з ресурсами Інтернет.

Руденко Юлія Ігорівна, викладач Вищого професійного училища № 21 м. Миколаєва, розповіла про особливості використання Інтернет-ресурсів під час змішаного та дистанційного навчання, продемонструвала власні розробки, а саме: робота з сервіром Google Classroom, Google форми (тестування, формувальне оцінювання), Google презентації (спільна робота, демонстрація навчального матеріалу, взаємооцінювання).

У ході практичної частини заходу Василін Валерій Вікторович, методист НМЦ ПТО у Миколаївській області, продемонстрував можливості хмарних технологій Microsoft Office 365А1 для організації освітнього процесу ЗП(ПТ)О.

З метою реалізації зворотного зв’язку учасники секції надали інформацію щодо власного досвіду та методичних розробок щодо роботи з освітніми Інтернет-ресурсами на уроках з предмету «Охорона праці», визначили напрямки, з яких потребують допомоги для подальшого підвищення цифрової компетентності. Висновки стали підставою для оцінювання результативності роботи викладачів та є інструментарієм для визначення подальшого планування роботи секції з цього питання. Навчально-методичний центр професійно-технічної освіти у Миколаївській області вдячний усім спікерам за представлений досвід.

Категорія: Обласні заходи для пед.працівників | Переглядів: 270 | Додав: vaSKIN | Рейтинг: 0.0/0