close

11:54
Працюємо над упровадженням стандарту професійної (професійно-технічної) освіти з професії «Кухар»

Із метою вироблення спільного підходу закладів професійної (професійно-технічної) освіти Миколаївської області до формування освітнього контенту Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Миколаївській області (далі – НМЦ ПТО у Миколаївській області) у березні 2022 року створено робочу групу для розробки проєкту освітньої програми за стандартом професійної (професійно-технічної) освіти з професії «Кухар» (далі – Стандарт), затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 26.10.2021 № 1133. До складу робочої групи увійшли викладачі та майстри виробничого навчання закладів професійної (професійно-технічної) освіти Миколаївської області (далі – ЗП(ПТ)О), що здійснюють підготовку кваліфікованих робітників з професій громадського харчування та ресторанного сервісу.

12 травня 2022 року НМЦ ПТО у Миколаївській області за допомогою сервісу GoogleMeet проведене онлайн-засідання методичної секції викладачів та майстрів виробничого навчання ЗП(ПТ)О області, що здійснюють підготовку кваліфікованих робітників з професій громадського харчування та ресторанного сервісу. Під час заходу надано рекомендації з організації роботи ЗП(ПТ)О щодо впровадження Стандарту, обговорені напрацювання робочої групи щодо наповнення освітнім контентом результатів навчання, презентовано проєкт орієнтовної освітньої програми за Стандартом.

Членами робочої групи доопрацьована таблиця «Рекомендований перелік н/ф, страв і кулінарних виробів для теоретичного вивчення та практичного відпрацювання», запропонована методичною комісією Миколаївського професійного промислового ліцею, та надіслана до ЗП(ПТ)О. Результат – декілька ЗП(ПТ)О уже надали розроблені освітні програми та робочі навчальні плани для перевірки, коригування і подальшого погодження.

Катерина Матвійчук, методист НМЦ ПТО у Миколаївській області
Категорія: Обласні заходи для пед.працівників | Переглядів: 120 | Додав: vaSKIN | Рейтинг: 0.0/0