close

19:42
Про форми та напрями діяльності методичних служб ЗП(ПТ)О в період адаптивного карантину спілкувалися педагоги Миколаївщини

08 жовтня 2020 року Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Миколаївській області (далі – НМЦ ПТО у Миколаївській області) проведено онлайн-семінар заступників директорів закладів професійної (професійно-технічної) освіти (далі – ЗП(ПТ)О) області з навчально-методичної роботи, методистів з теми «Оновлення змісту, форм та напрямів діяльності методичних служб закладів професійної (професійно-технічної) освіти в сучасних умовах» (з використанням платформи Google Meet).

Шаповалова Наталія Віталіївна, директор НМЦ ПТО у Миколаївській області, зосередила увагу присутніх на проблемах та перспективах оновлення змісту, форм та напрямів діяльності методичних служб ЗП(ПТ)О області як умови забезпечення творчого зростання педагогічних працівників, надала рекомендації щодо форм і методів взаємодії між усіма учасниками освітнього процесу: адміністрацією, педагогами, учнями і батьками в період адаптивного карантину, наголосила на відповідальності адміністрації та методичних служб закладів освіти за організацію і проведення змішаного та дистанційного навчання.

Цілісну систему дій і заходів, спрямованих на підвищення кваліфікації та професійної майстерності кожного педагогічного працівника, розвиток творчого потенціалу педагогічного колективу ЗП(ПТ)О продемонструвала методистка Миколаївського професійного ліцею Д’яконенко Галина Дмитрівна за допомогою відео колажу «Методичний обрій». Вона розповіла про участь педагогів у проекті дистанційного навчання «Просвіта», познайомила учасників семінару з можливостями освітньої онлайн платформи «Просвіта», яка дозволяє викладачам наповнювати програму свого предмета з онлайн доступом для учнів до курсів за допомогою програмних інструментів для спільного онлайн-навчання, надала контакти для організації співпраці зацікавлених закладів області.

Під час круглого столу «Дистанційне навчання. Нові виклики, проблеми та перспективи» досвідом роботи з організації та проведення онлайн-навчання в період карантину поділилися методисти Петрова Людмила Михайлівна (Вознесенський професійний ліцей), Савченко Світлана Іванівна та Грищенко Сергій Георгійович (ДНЗ «Южноукраїнський професійний ліцей»), Красовська Віра Леонідівна (Новоодеський професійний аграрний ліцей), Автенюк Інна Олександрівна (Миколаївський професійний машинобудівний ліцей).

Василін Валерій Вікторович, методист НМЦ ПТО у Миколаївській області, надав практичні поради щодо використання найбільш популярних сервісів з організації дистанційного навчання.

Учасники обласного заходу відзначили цінність та актуальність отриманої інформації, висловили бажання спілкуватися з проблем, що виникають, разом знаходити шляхи їх вирішення, ділитися досвідом.

Категорія: Обласні заходи для пед.працівників | Переглядів: 277 | Додав: vaSKIN | Рейтинг: 0.0/0