close

13:52
Проєкт EU4Skills передав обладнання Навчально-методичному центру професійно-технічної освіти у Миколаївській області

Програма EU4Skills передала до пілотних регіонів партію обладнання, яке допоможе освітянам краще адаптуватися до потреб дистанційного та змішаного навчання.

Зокрема, нове обладнання (ноутбуки та моноблоки, принтери, проектори та відповідну гарнітуру) загальною вартістю близько півтора мільйона гривень впродовж липня-серпня отримали департаменти та управління освіти, а також навчально-методичні центри професійно-технічної освіти у Львівській, Миколаївській, Чернівецькій, Вінницькій, Рівненській, Запорізькій та Полтавській областях.

Діджиталізація стала важливим інструментом підтримки профтехів у забезпеченні навчання під час пандемії. Тому Програма EU4Skills допомагає Міністерству освіти та науки України інтегрувати цифрові інструменти та технології в систему профтехосвіти. Серед іншого підтримка EU4Skills включає передачу нового обладнання, навчання з цифрових компетенцій для вчителів та керівників закладів профосвіти, онлайн курси, сприяння у встановленні сучасного програмного забезпечення, оновлення веб-сайтів закладів.

EU4Skills – це програма підтримки реформи професійно-технічної освіти в Україні. Програму підтримують ЄС та його держави-члени Німеччина, Фінляндія, Польща та Естонія. Загальне фінансування програми складає 58 млн євро. Мета програми – підвищити ефективність реформи, покращити якість та привабливість профтехосвіти та її відповідність вимогам ринку праці, провести навчання керівників закладів та викладачів, а також модернізувати обрані заклади профтехосвіти у 7 пілотних областях: Вінницькій, Полтавській, Запорізькій, Рівненській, Львівській, Миколаївській та Чернівецькій. Тривалість: 2019-2023 рр. Програму в Україні виконують Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) та Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW), а також установи з країн, що співфінансують EU4Skills.

Категорія: Інше | Переглядів: 212 | Додав: vaSKIN | Рейтинг: 0.0/0