close

19:11
Проведене об’єднане онлайн-засідання методичної секції педагогічних працівників ЗП(ПТ)О

Із метою підвищення інформаційної та професійної компетентності педагогічних працівників закладів професійної (професійно-технічної) освіти Миколаївської області (далі – ЗП(ПТ)О) з питань ефективної організації освітнього процесу за змішаною та дистанційною формами здобуття освіти, забезпечення передумов для використання ресурсних можливостей програмного забезпечення (онлайн-ресурсів) при розробці та використанні електронних методичних і навчальних матеріалів, спрямованих на якісний методичний супровід онлайн-уроків, 30 вересня 2020 року Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Миколаївській області проведене об’єднане онлайн-засідання методичної секції педагогічних працівників ЗП(ПТ)О з теми «Застосування інтерактивних інструментів, методів і технологій навчання для підготовки кваліфікованого робітника» (з використанням платформи Google Meet).

До участі в заході долучилися такі категорії педагогічних працівників ЗП(ПТ)О області:

• викладачі предметів «Інформатика» та «Інформаційні технології»;

• викладачі та майстри виробничого навчання, що здійснюють підготовку робітничих кадрів з професій бухгалтерського профілю;

• викладачі та майстри виробничого навчання, що здійснюють підготовку робітничих кадрів з професій, пов’язаних з наданням послуг в офісі.

Для реалізації мети заходу обговорено такі питання:

1. Сучасні онлайн інструменти для організації освітнього процесу (Шаповалова Наталія Віталіївна, директор НМЦ ПТО у Миколаївській області).

2. Використання Google-додатку Google Hangouts для проведення онлайн навчальних занять (Грабович Олег Володимирович, майстер виробничого навчання Вищого професійного училища № 21 м. Миколаєва).

3. Онлайн-тестування в системі змішаного навчання (Баранюк Тетяна Олександрівна, методист Казанківського професійного аграрного ліцею).

4. Значення навчальних відеороликів в освітньому процесі. Рекомендації щодо створення (Рибак Володимир Петрович, викладач Вищого професійного училища № 21 м. Миколаєва).

5. Застосування веб-камери для особистого показу виконання трудових прийомів та операцій у ході вступного інструктажу (Василін Валерій Вікторович, методист НМЦ ПТО у Миколаївській області).

6. Використання можливостей платформи «Всеосвіта» для забезпечення контролю якості знань здобувачів професійної освіти (Містюк Інна Пилипівна, викладач Кривоозерського професійного аграрного ліцею).

Учасники відзначили цінність отриманої інформації й у чаті дякували доповідачам про доступність підготовлених доповідей. Зазначили, що більш плідною була б робота в режимі безпосередньої присутності й практичного заняття щодо використання запропонованих ресурсів.

НМЦ ПТО у Миколаївській області оголошує подяку за участь в організації та проведенні усім доповідачам.

Категорія: Обласні заходи для пед.працівників | Переглядів: 243 | Додав: vaSKIN | Рейтинг: 0.0/0