close

14:43
Проведений ХХІІ Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика

Із метою сприяння утвердженню статусу української мови як державної, піднесення її престижу, виховання у молодого покоління українців поваги до мови свого народу щороку Міністерством освіти і науки України проводиться Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика.

Ось і 24 червня 2022 року попри війну, яку розв’язала і веде російська влада проти українського народу, відбувся в дистанційній формі підсумковий етап інтелектуальних змагань, учасниками якого стали переможці обласного етапу. У категорії «Учні закладів професійної освіти» Миколаївщину представила Мацола Анастасія, учениця Новоодеського професійного аграрного ліцею. На жаль, двоє інших учасників з поважних причин не змогли долучитися до конкурсу.

Для роботи здобувачі освіти мали бути забезпечені комп’ютером з підключенням до якісного інтернету, принтером, сканером чи телефоном з функцією фотографування.

Попередньо до початку підсумкового етапу, а саме 21 червня, учасники конкурсу здійснили пробне підключення за покликанням, надісланим організаційним комітетом на їхні особисті електронні адреси, спробували зайти на ресурс – Google Форму.

Безпосередньо 24 червня учасники виконали завдання, розміщенні у Google Формі, та надіслали свої роботи для оцінювання членами журі.

Організатори мовних змагань попросили конкурсантів відповісти на питання: «Що для Вас особисто дає участь у Міжнародному конкурсі з української мови імені Петра Яцика?». Прикладаємо відповідь Анастасії та з нетерпінням очікуємо на результат.

Бажаємо успіху, Анастасієчко! Тримаємо кулаки!

Категорія: Обласні заходи для пед.працівників | Переглядів: 115 | Додав: vaSKIN | Рейтинг: 0.0/0