close

12:13
Проведено чергове засідання навчально-методичної Ради

Координація науково та навчально-методичної роботи в Навчально-методичному центрі професійно-технічної освіти у Миколаївській області, прогнозування розвитку та оновлення змісту і форм організації навчально-виробничого процесу в закладах професійної (професійно-технічної) освіти регіону – пріоритетні завдання Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Миколаївській області (далі – НМЦ ПТО у Миколаївській області).

Саме з метою реалізації завдань НМЦ ПТО у Миколаївській області та пошуку оптимальних шляхів щодо удосконалення методичної роботи в закладах професійної (професійно-технічної) освіти області 04 листопада 2021 року відбулося чергове засідання навчально-методичної Ради при Навчально-методичному центрі професійно-технічної освіти у Миколаївській області (далі – Рада).

Засідання Ради відбулося в онлайн режимі з використанням можливостей платформи Google – за допомогою сервісу відеотелефонного зв'язку Google Meet.

Порядком денним засідання Ради було передбачено розгляд таких питань:

1. Про стан забезпечення якості професійної підготовки в закладах професійної (професійно-технічної) освіти області:

• Державний навчальний заклад «Южноукраїнський професійний ліцей», Миколаївський професійний машинобудівний ліцей з професії Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів;

• Вище професійне училище суднобудування м. Миколаєва, Новоодеський професійний аграрний ліцей з професії Кухар;

• Державний навчальний заклад «Баштанський професійний ліцей» з професій будівельного профілю.

2. Про стан забезпечення, доступності та використання ІКТ у закладах професійної (професійно-технічної) освіти області, рівня цифрової грамотності педагогічних працівників (Державний навчальний заклад «Миколаївське вище професійне училище технологій та дизайну», Березнегуватський професійний ліцей).

3. Про тематику друкованих науково-, навчально-методичних матеріалів.

4. Інше

4.1. Про розгляд та визнання результатів навчання за програмами підвищення кваліфікації педагогічних працівників у суб'єктів освітньої діяльності, фізичних та юридичних осіб, що не мають ліцензії на підвищення кваліфікації або акредитованої освітньої програми, та результатів окремих видів діяльності методистів Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Миколаївській області як результатів підвищення кваліфікації (згідно з Порядком визнання результатів підвищення кваліфікації методистів Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Миколаївській області, затвердженого рішенням навчально-методичної Ради при Навчально-методичному центрі професійно-технічної освіти у Миколаївській області, протокол від 22.12.2020 № 3).

До участі в засіданні долучилися члени Ради з числа працівників НМЦ ПТО у Миколаївській області та представників закладів професійної (професійно-технічної) освіти області, а саме:

• Шаповалова Н. В., директор НМЦ ПТО у Миколаївській області, голова Ради (онлайн режим);

• Савчук І. В., методист НМЦ ПТО у Миколаївській області, секретар Ради (онлайн режим);

члени Ради:

• Баранюк Т. О., методист Казанківського професійного аграрного ліцею (онлайн режим);

• Василін В. В., методист НМЦ ПТО у Миколаївській області (онлайн режим);

• Коваль Н. В., заступник директора Вищого професійного училища № 21 м. Миколаєва з навчально-методичної роботи (онлайн режим);

• Куликова Т. О., методист НМЦ ПТО у Миколаївській області (онлайн режим);

• Лагутіна В. В., методист НМЦ ПТО у Миколаївській області (онлайн режим);

• Матвійчук К. О., методист НМЦ ПТО у Миколаївській області (онлайн режим);

• Панченя Н. Ю., методист НМЦ ПТО у Миколаївській області (онлайн режим).

Відсутні члени Ради:

• Дячковська Л. К., методист НМЦ ПТО у Миколаївській області (відпустка).

• Мосієнко Т. С., заступник директора з навчально-методичної роботи Миколаївського професійного ліцею будівництва та сфери послуг.

Попередньо з метою організованого та якісного проведення засідання Ради запрошено до участі слухачів, доповідачів та співдоповідачів:

• з першого питання порядку денного представників Миколаївського професійного машинобудівного ліцею, державного навчального закладу «Южноукраїнський професійний ліцей», Вищого професійного училища суднобудування м. Миколаєва, Новоодеського професійного аграрного ліцею та Державного навчального закладу «Баштанський професійний ліцей» (онлайн режим);

• з другого питання порядку денного представників державного навчального закладу «Миколаївське вище професійне училище технологій та дизайну» та Березнегуватського професійного ліцею (онлайн режим).

З першого питання порядку денного з метою аналізу стану забезпечення якості професійної підготовки з відповідних професій в освітньому закладі заслухано:

• з професії Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів:

• Юрій Ірину Вікторівну, заступника директора державного навчального закладу «Южноукраїнський професійний ліцей» з навчально-виробничої роботи,

• Захарову Тетяну Миколаївну, заступника директора Миколаївського професійного машинобудівного ліцею з навчально-виробничої роботи, Автенюк Інну Олександрівну, методиста Миколаївського професійного машинобудівного ліцею, Фінькова Віктора Володимировича, викладача та Булкіна Анатолія Володимирівна, майстра виробничого навчання того ж освітнього закладу. з професії Кухар:

• Хиврич Марину Євгенівну, заступника директора вищого професійного училища суднобудування м. Миколаєва з навчально-виробничої роботи;

• Немченко Миколу Вікторовича, голову методичної комісії з професії Кухар Новоодеського професійного аграрного ліцею.

• з професій будівельного профілю:

• Палигу Марію Романівну, голову методичної комісії з професій будівельного профілю державного навчального закладу «Баштанський професійний ліцей».

Аналіз здійснено з використанням комплексно-системного підходу щодо здійснення цієї діяльності в освітньому закладі та висвітлення основних напрямків роботи з огляду їх бачення, зокрема наголошено на вхідних ресурсах та вихідних результатах як індикаторах для аналізу якості освіти взагалі та професійної підготовки зокрема.

За результатами самоаналізу та аналізу, здійсненого методистами НМЦ ПТО у Миколаївській області, прийнято колегіальне рішення членами Ради щодо визнання стану планування, організації та здійснення професійної підготовки з професії Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів, Кухар та з професій будівельного профілю у вище наведених ЗП(ПТ)О області в частині забезпечення результативності якості освіти на належному рівні.

З другого питання порядку денного з метою аналізу стану забезпечення, доступності та використання ІКТ у Березнегуватському професійному ліцеї, рівня цифрової грамотності педагогічних працівників заслухано:

• Косяковську Ольгу Василівну, методиста Березнегуватського професійного ліцею.

За результатами самоаналізу та аналізу, здійсненого методистами НМЦ ПТО у Миколаївській області, прийнято колегіальне рішення членами Ради щодо визнання стану забезпечення, доступності та використання ІКТ, рівня цифрової грамотності педагогічних працівників Березнегуватського професійного ліцею на належному рівні.

Прийнято рішення перенести на чергове засідання НМР розгляд питання щодо аналізу стану забезпечення, доступності та використання ІКТ в державному навчальному закладі «Миколаївське вище професійне училище технологій та дизайну», рівня цифрової грамотності педагогічних працівників.

З третього питання порядку денного УХВАЛИЛИ:

1. Посилити роботу методичних служб закладів професійної (професійно-технічної) освіти області з напрямку підготовки матеріалів викладачів та майстрів виробничого навчання, які надаються для публікації в обласному інформаційно-методичному журналі «Професіонал» (відповідно до вимог НМЦ ПТО у Миколаївській області).

2. Продовжити роботу щодо змістовного наповнення рубрики «Наші консультації», введеної до структури обласного інформаційно-методичного журналу «Професіонал».

3. Доповнити зміст обласного інформаційно-методичного журналу «Професіонал» № 1-2/2021; до друкованої версії журналу «Професіонал» № 1-2/2021 оформити диск.

4. Забезпечити організаційно-методичний супровід належної підготовки матеріалів, рецензування, оформлення журналу, друк та розповсюдження серед ЗП(ПТ)О області (електронна версія, за потребою)

За результатами засідання Ради ухвалено рішення, вироблено пропозиції та рекомендації щодо удосконалення роботи з даних напрямків діяльності.

Категорія: Обласні заходи для пед.працівників | Переглядів: 167 | Додав: vaSKIN | Рейтинг: 5.0/1