close

20:30
Проведено чергову нараду з керівниками закладів професійної (професійно-технічної) освіти Миколаївської області

В онлайн-режимі 27 вересня 2022 року відбулась нарада керівників закладів професійної (професійно-технічної) освіти) області з питань діяльності та організації освітнього процесу у ЗП(ПТ)О.

Нараду розпочала заступник директора – начальник управління професійної (професійно-технічної) освіти, вищої освіти, науки та кадрового забезпечення департаменту освіти і науки Миколаївської обласної військової адміністрації Людмила Комісарова, яка поінформувала присутніх про виконання обсягів регіонального замовлення на підготовку робітничих кадрів у ЗП(ПТ)О області; окреслила подальші кроки щодо переведення учнів ІІ і ІІІ курсів Снігурівського професійного ліцею, що знаходиться на тимчасово окупованій території України, до інших ЗП(ПТ)О області з метою забезпечення їх права на продовження навчання; наголосила про важливість участі закладів у міжнародних освітніх проєктах з метою підвищення позитивного іміджу професійної (професійно-технічної) освіти та розвитку державно-приватного партнерства.

Каріне Горбунова, в. о. декана інженерно-енергетичного факультету, завідувач кафедри методики професійного навчання Миколаївського національного аграрного університуту, кандидат педагогічних наук, доцент, оголосила подяку керівникам ЗП(ПТ)О області за тісну співпрацю й запропонувала продовжити її, запросивши до участі в організації та проведенні спільних заходів: вебінарів для здобувачів освіти та педагогічних працівників, інтелектуальних змагань, екскурсій до Миколаївського національного аграрного університету (після стабілізації військової ситуації в області й місті) тощо.

Привітав колег з прийдешніми святами Днем працівника освіти та Днем професійно-технічної освіти Василь Українець, директор Новоодеського професійного аграрного ліцею, голова обласного осередку Всеукраїнської Асоціації працівників професійно-технічної освіти (ВАПП), який також поділився досвідом організації навчально-виробничого процесу у підпорядкованому закладі.

Про внесення змін до Типових правил прийому до закладів професійної (професійно-технічної) освіти України, затверджених наказом Міністерства освіти і науки України від 10.06.2022 № 541, доповіла директор Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Миколаївській області Наталія Шаповалова. Вона акцентувала увагу на положеннях щодо можливості вступників під час воєнного стану чи іншого особливого періоду подати документи для вступу до будь-якого ЗП(ПТ)О, в тому числі й через електронний кабінет, збільшенні повноважень приймальних комісій, необхідність внесення не пізніше 01 грудня поточного року Правил прийому до закладу на наступний календарний рік до Єдиної електронної бази з питань освіти та розміщення на власних вебсайтах тощо.

Також Наталія Віталіївна поінформувала керівників закладів про можливість підвищення кваліфікації педагогічних працівників шляхом їх участі у вебінарах та тренінгах, організованих директоратом професійної освіти Міністерства освіти і науки України в рамках проєктів.

Наприкінці наради учасниками заходу обговорено окремі нагальні питання щодо організації діяльності та освітнього процесу у закладах професійної (професійно-технічної) освіти області.

Категорія: Обласні заходи для пед.працівників | Переглядів: 104 | Додав: vaSKIN | Рейтинг: 0.0/0