close

13:59
Шляхи впровадження змішаного та дистанційного навчання у закладах професійної (професійно-технічної) освіти під час карантину

Шляхи впровадження змішаного та дистанційного навчання у закладах професійної (професійно-технічної) освіти під час карантину обговорювали учасники онлайн-засідання педпрацівників ЗП(ПТ)О області, що здійснюють підготовку робітничих кадрів з професій зварювального напрямку

27 жовтня 2020 року Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Миколаївській області (далі – НМЦ ПТО у Миколаївській області) проведене онлайн-засідання викладачів та майстрів виробничого навчання закладів професійної (професійно-технічної) освіти Миколаївської області (далі – ЗП(ПТ)О), що здійснюють підготовку робітничих кадрів з професій зварювального напрямку, з теми «Впровадження змішаного та дистанційного навчання у закладах професійної (професійно-технічної) освіти під час карантину».

Зустріч було організовано з використанням платформи Google Meet.

Ромашевська Ганна Анатоліївна, методист НМЦ ПТО у Миколаївській області, керівник методичної секції, у своїй промові зупинилася на питаннях організації освітнього процесу за змішаною та дистанційною формою здобуття освіти з метою належного опанування здобувачами освіти навчального матеріалу. Розповіла про можливості онлайн-ресурсів для розроблення й використання електронних методичних та навчальних матеріалів, спрямованих на якісний методичний супровід онлайн-уроків.

Дяконенко Галина Дмитрівна, методист Миколаївського професійного ліцею, ознайомила учасників засідання з українською освітньою платформою PROSVITA, продемонструвала її можливості, рекомендувала колегам зазначений інтернет-ресурс для організації дистанційного навчання.

Заступник директора з навчально-виробничої роботи ДНЗ «Южноукраїнський професійний ліцей» Юрій Ірина Вікторівна надала практичні поради щодо організації роботи освітнього закладу під час змішаного й дистанційного навчання, наголосила на необхідності перегляду підходу педагогічних працівників до організації освітнього процесу, самоорганізації та самоосвіти під час карантину.

Досвідом роботи щодо використання сучасних ґаджетів та ресурсних можливостей програмного забезпечення (онлайн-ресурсів) при розробці й використанні електронних методичних і навчальних матеріалів, спрямованих на якісний методичний супровід онлайн-уроків, поділилися співробітники ДНЗ «Южноукраїнський професійний ліцей»: методист Савченко Світлана Іванівна, викладач вищої категорії професійно-теоретичної підготовки зварювального профілю Кєрниш Лариса Миколаївна, майстри виробничого навчання Арпентій Олена Олександрівна, Грищенко Наталя Вікторівна та Корінна Анжела Павлівна.

Практичним досвідом розробки електронного освітнього web-ресурсу як інструменту забезпечення якісної й дієвої організації змішаного та дистанційного навчання в сучасному закладі професійної (професійно-технічної) освіти поділилися педагоги Вознесенського професійного ліцею: викладач Машкін Олександр Анатолійович та майстер виробничого навчання Кравченко Ігор Олександрович, майстер виробничого навчання ДНЗ «Первомайський професійний промисловий ліцей» Тягій Володимир Іванович.

Про досвід використання інструкційно-технологічних карт під час проведення дистанційних уроків виробничого навчання зварювального напряму розповів майстер виробничого навчання Миколаївського професійного ліцею Яблоновський Станіслав Іванович.

Викладач зазначеного закладу Борцова Тетяна Анатоліївна поділилася власним досвідом використання тестових завдань, створених за допомогою програмного продукту MyTest, на уроках спеціальних дисциплін з професії Електрогазозварник.

Заступник директора з навчально-виробничої роботи Вознесенського професійного ліцею Попова Наталія Вікторівна звернула увагу присутніх на інтернет-платформи, за допомогою яких зручно організовувати дистанційне навчання.

Викладач Вищого професійного училища суднобудування м. Миколаєва Лихачов Сергій Миколайович поділився досвідом участі його учня у фінальному етапі Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «WorldSkills Ukraine» з компетенції «Зварювальні роботи».

Присутні обговорили результатами ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед здобувачів професійної (професійно-технічної) освіти Миколаївської області у 2020 році з професії Електрогазозварник.

НМЦ ПТО у Миколаївській області оголошує подяку всім членам онлайн-засідання методичної секції за професійний підхід до підготовки змісту матеріалів, презентованих під час заходу.

Категорія: Обласні заходи для пед.працівників | Переглядів: 218 | Додав: vaSKIN | Рейтинг: 0.0/0