close

21:07
Системний підхід до управління інноваційними процесами обговорювали заступники директорів з НМР та методисти ЗП(ПТ)О

19 жовтня 2022 року Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Миколаївській області (далі – НМЦ ПТО у Миколаївській області) проведено онлайн-семінар заступників директорів закладів професійної (професійно-технічної) освіти (далі – ЗП(ПТ)О) області з навчально-методичної роботи, методистів «Системний підхід до управління інноваційними процесами в сучасному закладі професійної (професійно-технічної) освіти».

З метою реалізації завдань заходу Баранюк Тетяна Олександрівна, методист Казанківського професійного аграрного ліцею, зосередила увагу на передумовах та основних компонентах створення сучасного освітнього середовища як місця перетину діяльності всіх учасників освітнього процесу, де забезпечується активізація їхнього творчого потенціалу, та актуальних підходах до проєктування системи професійного розвитку педагога.

Коваль Наталя В’ячеславівна, заступник директора з навчально-методичної роботи Вищого професійного училища №21 м. Миколаєва, поділилася досвідом роботи щодо цифровізації освітніх процесів як нового виклику сучасності, надала характеристику життя всередині освітнього закладу, системі впливів і умов формування особистості та системі можливостей для розвитку особистості, познайомила учасників семінару з училищними заходами з підвищення рівня інформаційної компетентності педагогів та результатами їх участі в обласних та Всеукраїнських заходах.

Матвійчук Катерина Олександрівна, методист НМЦ ПТО у Миколаївській області, розповіла про можливості Microsoft Teams та додаткових інструментів для навчання, надала практичні поради щодо організації професійного середовища ЗП(ПТ)О з використанням платформи Microsoft 365 A1 та запропонувала інструкцію для реєстрації у Microsoft Office.

Досвідом електронної систематизації паспорту методичного кабінету як сучасного інструментарію супроводу методичної роботи поділилася Петрова Людмила Михайлівна, методист Вознесенського професійного ліцею.

З системою роботи над єдиною методичною темою в ЗП(ПТ)О ознайомив Грищенко Сергій Георгійович, методист державного навчального закладу «Южноукраїнський професійний ліцей».

Петренко Ірина Михайлівна, методист Арбузинського професійного аграрного ліцею, розповіла про системні основи управління з впровадження інновацій та форми методичної роботи в ЗП(ПТ)О.

Василін Валерій Вікторович, методист НМЦ ПТО у Миколаївській області, ознайомив учасників заходу з особливостями використання можливостей YouTube Студії у викладацькій діяльності.

Психолого-педагогічний супровід заходу забезпечено шляхом залучення до роботи заступника директора з навчально-виховної роботи державного навчального закладу «Миколаївське вище професійне училище технологій та дизайну» Рожко Ганни Володимирівни, яка ознайомила учасників заходу з техніками формування навичок самоконтролю та емоційної стійкості як ресурсу відчуття життєвої сили і енергії та запропонувала метод зняття стресу та розслаблення за технікою релаксації Джейкобсона.

Обговорено нововведення в чинному законодавстві щодо нормативно-правового забезпечення діяльності ЗП(ПТ)О та методичні рекомендації НМЦ ПТО у Миколаївській області щодо організації освітнього процесу під час дії воєнного стану.

Оцінно-рефлексивний показник якості проведеного заходу забезпечено шляхом реалізації сесії запитань і відповідей.

Категорія: Обласні заходи для пед.працівників | Переглядів: 134 | Додав: vaSKIN | Рейтинг: 0.0/0