close

18:01
Сучасний підхід до організації освітнього процесу в закладах професійної (професійно-технічної) освіти

17 листопада 2020 року Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Миколаївській області (далі – НМЦ ПТО у Миколаївській області) проведено онлайн-засідання методичної секції викладачів та майстрів виробничого навчання закладів професійної (професійно-технічної) освіти (далі – ЗП(ПТ)О) області, що здійснюють підготовку робітничих кадрів з професій Водій авто-, мототранспортних засобів, з теми з теми «Сучасний підхід до організації освітнього процесу в закладах професійної (професійно-технічної) освіти відповідно до вимог сучасних стандартів професійної (професійно-технічної) освіти з використанням технологій дистанційного та змішаного навчання в умовах карантину» (з використанням платформи Google Meet).

Методист НМЦ ПТО у Миколаївській області Лагутіна Валентина Володимирівна, у своїй доповіді розкрила питання щодо сучасного підходу до організації освітнього процесу в закладах професійної (професійно-технічної) освіти з використанням технологій дистанційного та змішаного навчання в умовах карантину з професій Водій авто-, мототранспортних засобів. Ознайомила учасників з методами та засобами комунікації педагога й учня при дистанційному навчанні, навчальними електронними ресурсами, етапами створення електронного контенту та вимог до нього. Зосередила увагу педагогів на основних недоліках, проблемах та результатах упровадження дистанційного навчання.

До участі в заході долучився Ягода Андрій Сергійович, спеціаліст відділу організації реєстраційної діяльності та допуску водіїв до керування транспортними засобами регіонального сервісного центру ГСЦ МВС в Миколаївській області, який ознайомив присутніх з порядком підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів та атестації закладів освіти (у рамках дотримання нормативної складової Постанови Кабінету Міністрів України від 03 квітня 2019 року № 320 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України», яка набрала чинності 19 жовтня 2019 року).

Викладач Новоодеського міжшкільного комбінату Моргун Валерій Анатолійович презентував досвід розробки систематизації комплексно-методичного забезпечення за допомогою Google Drive з предметів «Правила дорожнього руху» та «Будова та експлуатація вантажного автомобіля» професії Водій автотранспортних засобів. Співавтором КМЗ є Алієв Рашидхан Камалутдинович, викладач Надбузького професійного аграрного ліцею.

Учасники заходу мали можливість увійти за посиланнями та ознайомитися з електронним контентом, який відповідає традиційним дидактичним та методичним принципам.

Викладач Єланецького професійного аграрного ліцею Матяш Ілля Валерійович презентував досвід використання методів прищеплення учням навичок безпечного керування автомобілем, ситуаційного навчання практичному водінню. Звернув увагу колег на проблеми забезпечення безпеки дорожнього руху, основні причини виникнення дорожньо-транспортних пригод, продемонстрував схеми, стратегії щодо зниження рівня невизначеності в період поїздки. Акцентував увагу учасників заходу на тактиці та стратегії керування автотранспортним засобом з урахуванням необхідних безпечних дій та логічним його завершенням.

Члени секції ознайомилися з рекомендаціями Міністерства освіти і науки України щодо організації освітнього процесу з використанням технологій дистанційного та змішаного навчання в умовах карантину в сучасному закладі професійної (професійно-технічної) освіти, поділилися досвідом використання сучасних ґаджетів та ресурсних можливостей програмного забезпечення (онлайн-ресурсів) при розробці й використанні електронних методичних і навчальних матеріалів, спрямованих на якісний методичний супровід онлайн-уроків.

Учасники заходу відзначили цінність та актуальність отриманої інформації, висловили бажання частіше зустрічатися й спілкуватися з приводу питань, що виникають, разом знаходити шляхи їх вирішення, ділитися досвідом.

НМЦ ПТО у Миколаївській області оголошує щиру подяку всім учасникам онлайн-засідання за професійний підхід до підготовки змісту матеріалів, презентованих під час засідання.

Категорія: Обласні заходи для пед.працівників | Переглядів: 249 | Додав: vaSKIN | Рейтинг: 0.0/0