close

15:38
Відбудуємо країну разом

Педагогічні працівники Вознесенського професійного ліцею, Державного навчального закладу «Первомайський професійний промисловий ліцей», Миколаївського професійного машинобудівного ліцею, Державного навчального закладу «Баштанський професійний ліцей», які здійснюють підготовку кваліфікованих робітників з опоряджувальних професій, долучились до презентації навчального посібника «Малярні та опоряджувальні роботи», що відбулася 04 травня 2022 року на Фейсбук-сторінці Міністерства освіти і науки України.

Подія дуже актуальна у світлі необхідності відбудови країни, покращенні навчального забезпечення підготовки кваліфікованих робітників будівельних професій.

Посібник було розроблено педагогічними працівниками Львівщини Валентиною Гузюк та Тамарою Федечко відповідно до Меморандуму про співробітництво між Міністерствомосвіти і науки України та компанією ТзОВ «Снєжка-Україна» від 02.11.2016. Апробовано його викладачем Вищого професійного училища № 4 міста Хмельницький. Учасники заходу мали змогу познайомитися з авторками підручника.

Хоча посібник розроблявся на основі технологій компанії ТзОВ «Снєжка-Україна», його зміст значно ширший і охоплює процеси багатьох сучасних технологій опоряджувальних робіт. Навчальний матеріал посібника може використовуватися для професій Штукатур, Маляр, Монтажник гіпсокартонних конструкцій, Монтажник систем утеплення.

Матеріали і технології імплементовано до європейських стандартів за екологічністю та безпекою для людини і навколишнього середовища. У логотипах використовується відповідний символ «Зелений журавель».

Розглянуто технологію опоряджень синтетичних основ: пластикових вікон, поліуретанових елементів.

Окремий розділ, присвячений кольорознавству, сприятиме опануванню навичок формування інтерьєру, що допоможе випускникам закладів професійної (професійно-технічної) освіти у започаткуванні власної справи.

Для тих педагогічних працівників, хто з певних причин не зміг приєднатися до презентації, наводимо актуальне посилання на розміщений на сайті МОН України підручник: https://mon.gov.ua/storage/app/media/pto/materialy/04.05.2022/Posibnyk-Malyarni.ta.oporyadzhuvalni.roboty.06.05.2022.pdf

Навчально-методичний центр професійно-технічної освіти у Миколаївській області звертає увагу педагогічних працівників закладів професійної (професійно-технічної) освіти на можливість оновлення регіонального компоненту в навчальних програмах з предметів «Матеріалознавство» та «Спецтехнологія» у наступному навчальному році на підставі опрацьованого навчального матеріалу презентованого посібника. Свої думки з цього приводу матимете можливість висловити на найближчому засіданні обласної секції педагогічних працівників ЗП(ПТ)О області, що здійснюють підготовку кваліфікованих робітників з будівельних професій.

Запис презентації посібника можна переглянути за посиланням: https://www.facebook.com/

Тетяна Куликова, методист НМЦ ПТО у Миколаївській області
Категорія: Обласні заходи для пед.працівників | Переглядів: 116 | Додав: vaSKIN | Рейтинг: 0.0/0