close

16:14
Відбувся онлайн-семінар заступників директорів ЗП(ПТ)О області з навчально-виховної роботи

Про сучасні вимоги до компетентностей заступника директора закладу професійної (професійно-технічної) освіти з навчально-виховної роботи та організацію самоосвіти як шляху до підвищення професіоналізму 11 листопада 2021 року спілкувалися заступники директорів закладів професійної (професійно-технічної) освіти (далі – ЗП(ПТ)О) області з навчально-виховної роботи у ході онлайн-семінару, організованого Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Миколаївській області.

До участі в заході долучилася Комісарова Людмила Олексіївна, заступник директора департаменту – начальник управління професійної (професійно-технічної), вищої освіти, науки та кадрового забезпечення департаменту освіти і науки Миколаївської обласної державної адміністрації, кандидат педагогічних наук, доцент, яка окреслила мету, завдання та основні вимоги до підготовки матеріалів для участі в профорієнтаційному конкурсі-челенджі «Професійна освіта Миколаївщини – країна можливостей» серед здобувачів освіти закладів професійної (професійно-технічної) освіти Миколаївської області.

З метою забезпечення організаційно-методичного підґрунтя заходу Шаповалова Наталія Віталіївна, директор НМЦ ПТО у Миколаївській області, зосередила увагу на особливостях організації виховної роботи в ЗП(ПТ)О області у 2021-2022 навчальному році.

Для здійснення самоаналізу власної професійної діяльності в якості інструментарію учасники онлайн-семінару мали можливість ознайомитися з досвідом роботи колег щодо організації виховної роботи в ЗП(ПТ)О.

Лемещенко Тетяна Валеріївна, заступник директора Вищого професійного училища суднобудування м. Миколаєва, акцентувала увагу на посадових обов’язках та моделі професійної компетентності заступника директора ЗП(ПТ)О з навчально-виховної роботи.

Сажиєнко Світлана Володимирівна, заступник директора державного навчального закладу «Первомайський професійний промисловий ліцей», ознайомила учасників заходу з нормативно-правовим підґрунтям роботи заступника директора ЗП(ПТ)О з навчально-виховної роботи.

З метою ознайомлення колег з власним підходом до забезпечення передумов для якісної організації виховної роботи на етапі планування Тулейбич Тетяна Володимирівна, заступник директора Миколаївського професійного промислового ліцею, окреслила орієнтовні вимоги до планування виховної роботи в ЗП(ПТ)О.

Для забезпечення психолого-педагогічної складової заходу в частині визначення власного рівня готовності до осмисленої самоорганізації та мотивації на удосконалення власних ресурсних можливостей Ярощук Ірина Леонідівна, заступника директора Миколаївського професійного машинобудівного ліцею, ознайомила учасників заходу з аспектами організації самоосвіти заступника директора ЗП(ПТ)О з навчально-виховної роботи.

Програмою заходу передбачалося проведення сесії обміну досвідом та думками «Моє професійне кредо. А я роблю так…».

Обговорені нормативні документи Міністерства освіти і науки України.

Категорія: Обласні заходи для пед.працівників | Переглядів: 202 | Додав: vaSKIN | Рейтинг: 5.0/1