close

15:40
Відбувся вебінар заступників директорів з навчально-виховної роботи, голів методичних комісій класних керівників та вихователів гуртожитків

Відбувся вебінар заступників директорів з навчально-виховної роботи, голів методичних комісій класних керівників та вихователів гуртожитків закладів професійної (професійно-технічної) освіти області «Оновлення підходів до реалізації змісту, форм та напрямів виховної роботи в закладах професійної (професійно-технічної) освіти»

19 листопада 2020 року Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Миколаївській області (далі – НМЦ ПТО у Миколаївській області) проведено вебінар «Оновлення підходів до реалізації змісту, форм та напрямів виховної роботи в закладах професійної (професійно-технічної) освіти», до участі у якому були запрошені заступники директорів з навчально-виховної роботи, голови методичних комісій класних керівників та вихователі гуртожитків закладів професійної (професійно-технічної) освіти області.

Плідної роботи учасникам семінару побажала Шаповалова Наталія Віталіївна, директор Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Миколаївській області.

Семінар відкрила Ромашевська Ганна Анатоліївна, методист Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Миколаївській області. Вона звернула увагу на особливості організації освітнього процесу заступниками директорів з навчально-виховної роботи, головами методичних комісій класних керівників та вихователями гуртожитків закладів професійної (професійно-технічної) освіти області в умовах формування життєво компетентної особистості.

Бондорос Валентина Олексіївна, заступник директора Миколаївського професійного ліцею будівництва та сфери послуг з навчально-виховної роботи, висвітлила питання щодо проблем та можливостей виховного процесу в умовах сьогодення. Ознайомила учасників з власним досвідом роботи.

Коваленко Олена Вікторівна, заступник директора Миколаївського професійного ліцею з навчально-виховної роботи, ознайомила колег із новими можливостями організації навчально-виховного процесу зі здобувачами освіти в сучасних умовах з використанням української освітньої платформи PROSVITA. Кабашна Лідія Володимирівна, класний керівник зазначеного закладу, наглядно продемонструвала можливості платформи PROSVITA для організації навчально-виховного процесу.

Бойко Євген Миколайович, заступник директора Вищого професійного училища №21 м. Миколаєва з навчально-виховної роботи, спільно з психологом Бушею Ольгою Валеріївною та соціальним педагогом Алфер’євою Тетяною Вікторівною поділилися досвідом взаємодії класного керівника та працівників психологічної служби закладу щодо формування здоров'язберігаючих компетентностей здобувачів освіти в умовах дистанційного навчання. Презентували спільну роботу колективу (класних керівників, вихователів, соціального педагога, практичного психолога) з використання різних форм спілкування з учнями, продемонстрували приклади інформаційного наповнення сайту освітнього закладу, сторінок соціальних мереж фейсбук, інстаграм, телеграм і мобільного додатку Viber.

Баланчук Лілія Вікторівна, заступник директора Вознесенського професійного аграрного ліцею з навчально-виховної роботи, розповіла про підходи до формування національно-патріотичного виховання молоді. Богданова Алла Миколаївна, заступник директора з навчально-виховної роботи, та Савіна Катерина Вікторівна, голова методичного об’єднання класних керівників Маринівського професійного аграрного ліцею, спрямували свою доповідь на організацію роботи учнівського самоврядування в закладі освіти, яка дає право учасникам освітнього процесу брати участь в управлінні закладом освіти в межах, визначених законами та установчими документами.

Кривіцька Наталія Миколаївна, заступник директора Арбузинського професійного аграрного ліцею з навчально-виховної роботи, зупинилася на шляхах формування творчої компетентності здобувачів освіти, розповіла про організацію виховної роботи в ліцеї з художньо-естетичного напрямку.

Крилов Денис Сергійович, заступник директора Новоодеського професійного аграрного ліцею з навчально-виховної роботи, поділився своїм досвідом роботи щодо впровадження інформаційно-комунікаційних технологій у навчально-виховний процес.

Зі стратегіями взаємодії у ході спілкування учасників виховного процесу ознайомила колег заступник директора Кривоозерського професійного аграрного ліцею з навчально-виховної роботи Лисиганич Інна Анатоліївна.

Про роботу щодо формування здоров’язберігаючих компетентностей в учнівської молоді доповідали: Бугайова Тетяна Леонідівна, голова методичної комісії керівників груп Миколаївського професійного ліцею будівництва та сфери послуг, Хартюк Тетяна Василівна, класний керівник Вознесенського професійного аграрного ліцею, Савіна Катерина Вікторівна, голова методичного об’єднання класних керівників Маринівського професійного аграрного ліцею, Кочерга Любов Дмитрівна, вихователь Кривоозерського професійного аграрного ліцею.

Проведений захід сприяв підвищенню методичної і управлінської компетенції та усвідомленню учасниками вебінару себе й власної професійної діяльності, як шляху до особистісного й професійного зростання.

Категорія: Обласні заходи для пед.працівників | Переглядів: 289 | Додав: vaSKIN | Рейтинг: 0.0/0