close

08:24
Спілкувалися викладачі предмета «Захист України» та фізичної культури ЗП(ПТ)О

Із метою підвищення професійної компетентності педагогічних працівників, поінформування їх щодо можливостей інтернет-ресурсів для здійснення онлайн-навчання, поширення досвіду використання цифрових застосунків в організації освітнього процесу 25 лютого 2021 року Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Миколаївській області проведене онлайн-засідання методичної секції викладачів предмета «Захист України» та фізичної культури закладів професійної (професійно-технічної) освіти області «Особливості організації освітнього процесу з використанням технологій дистанційного та змішаного навчання» (з використанням платформи Google Meet).

Учасники обговорили сутність, переваги та недоліки змішаного навчання в сучасному світі; познайомилися з досвідом колег щодо організації освітнього процесу на уроках предмета «Захист України» з використанням технологій дистанційного та змішаного навчання.

З платформою інтерактивних дошок Miro як інструментом проведення онлайн- та офлайн-навчання ознайомив присутніх Кіпер Сіміон Федорович, викладач Миколаївського професійного ліцею. Він продемонстрував можливості застосунку, детально зупинившись на кожній із функцій, презентував результат своєї роботи.

Штим Світлана Михайлівна, викладач Кривоозерського професійного аграрного ліцею, надала покрокову інструкцію з використання віртуальної онлайн-дошки Lino it. Рекомендувала колегам використовувати в роботі «Конструктор тестів», який пропонує сайт «Всеосвіта».

Зі шляхами формування предметних компетентностей на уроках предмета «Захист України» в умовах сьогодення учасників засідання ознайомив Фоменко Микола Степанович, викладач Миколаївського професійного ліцею будівництва та сфери послуг.

Вірдо Олена Юріївна поділилася досвідом використання сервісу Zoom для спілкування зі своїми учнями, зокрема зосередила увагу на «білій дошці», яка є аналогом дошки у класі. За допомогою зазначеного застосунку учні Миколаївського професійного ліцею будівництва та сфери послуг мають змогу в синхронному режимі відповідати на запитання викладача, висловлювати свої думки, виконувати завдання, залишати коментарі.

Методист НМЦ ПТО у Миколаївській області Матвійчук Катерина Олександрівна ознайомила присутніх із функціональними можливостями, перевагами та особливостями упровадження хмарних технологій Microsoft Office 365А1 для організації освітнього процесу ЗП(ПТ)О області.

Категорія: Обласні заходи для пед.працівників | Переглядів: 240 | Додав: vaSKIN | Рейтинг: 0.0/0