close

18:37
Визначено кращого верстатника широкого профілю серед здобувачів професійної освіти Миколаївщини

24 вересня 2020 року Миколаївський професійний машинобудівний ліцей гостинно відкрив двері перед учасниками ІІ (обласного) етапу Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед здобувачів освіти закладів професійної (професійно-технічної) освіти Миколаївської області з професії Верстатник широкого профілю.

У змаганнях взяли участь здобувачі освіти, які проходять первинну професійну підготовку із зазначеної професії (окремо чи в інтеграції) та посіли перше місце на училищному етапі Конкурсу.

Відповідно до Умов проведення І і ІІ етапів Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед здобувачів професійної (професійно-технічної) освіти Миколаївської області у 2020 році з професії Верстатник широкого профілю, затверджених наказом департаменту освіти і науки Миколаївської облдержадміністрації від 22.06.2020 № 159 та зареєстрованих у Південному міжрегіональному управлінні Міністерства юстиції (м. Одеса) 07 липня 2020 року за № 117/126, конкурс проводився у два тури – теоретичного і практичного.

Теоретичний тур передбачав перевірку професійно-теоретичних знань учасників шляхом виконання тестових завдань на персональному комп'ютері, які включають запитання на знання:

будови, правил підналагодження і перевірки на точність свердлильних, токарних, фрезерних, копіювально-шпоночно-фрезерних та шліфувальних верстатів різних типів;

будови й правил застосування універсальних і спеціальних пристроїв;

геометрії, правил заточування та установлення нормального і спеціального різального інструменту;

елементів та вид різьб;

характеристики шліфувальних кругів і сегментів;

впливу температури на розміри деталей;

систем допусків і посадок; форми та розташування поверхонь;

квалітетів і параметрів шорсткості (класів точності і чистоти оброблення);

основних властивостей оброблювальних матеріалів;

технічного креслення та основ електротехніки.

Тестом передбачено 60 запитань з чотирма варіантами відповідей, одна з яких правильна.

У ході практичного туру учасники виконали два види завдань: 1) токарні роботи: виконали токарну обробку деталі «Корпус» (матеріал – сталь марки 45) на токарному верстаті марки 1М61 відповідно до наданого креслення (робоче місце надавалося учаснику за результатами жеребкування); 2) фрезерні роботи: обробили деталь «Молоток» (матеріал – сталь марки 45) на фрезерному верстаті марки 6Р12 відповідно до наданого креслення (робоче місце згідно марки фрезерного верстату учасник також обрав за результатами жеребкування).

Роботу юнаків оцінювало компетентне журі, очолювала яке Матвійчук Олена Анатоліївна, інженер з підготовки кадрів Відділу підготовки персоналу Державного підприємства «Науково-виробничий комплекс газотурбобудування «Зоря» – «Машпроект». Виготовлені та оброблені деталі були перевірені представниками Відділу технічного контролю Державного підприємства «Науково-виробничий комплекс газотурбобудування «Зоря» – «Машпроект».

За результатами змагань на підставі спільного рішення оргкомітету та журі ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед здобувачів освіти закладів професійної (професійно-технічної) освіти Миколаївської області з професії Верстатник широкого профілю визначено переможцем та прийнято рішення нагородити дипломом департаменту освіти і науки Миколаївської облдержадміністрації І ступеня Спину Ігнатія, здобувача освіти Державного навчального закладу «Первомайський професійний промисловий ліцей».

Усі присутні на заході щиро вітали переможця та його наставника – майстра виробничого навчання Дем’янчука Олександра Івановича з перемогою.

Організаційний комітет оголошує подяку директору Миколаївського професійного машинобудівного ліцею Матвійчуку Олександру Анатолійовичу, адміністрації та педагогічному колективу закладу за високий рівень організації й проведення конкурсу.

Також оголошує подяку керівництву Державного підприємства «Науково-виробничий комплекс газотурбобудування «Зоря» – «Машпроект» за допомогу та надані пам’ятні подарунки кожному учаснику змагань. Вітаємо переможця і його педагогів!

Категорія: Обласні заходи з учнями | Переглядів: 233 | Додав: vaSKIN | Рейтинг: 0.0/0