close

Наказ ДОНМ від 24.04.2017 № 357
[ Викачати з сервера (59.0 Kb) ]26.04.2017, 10:49

Про підсумки проведення II етапу Всеукр. конкурсу фахової майстерності серед учнів ПТНЗ закладів Миколаївської області з професії Кондитер

Відповідно до пункту 2.1 розділу II Положення про Всеукраїнські учнівські олімпіади, турніри, конкурси з навчальних предметів, конкурси-захисти науково-дослідницьких робіт, олімпіади зі спеціальних дисциплін та конкурси фахової майстерності, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 22 вересня 2011 року № 1099, зареєстрованого Міністерством юстиції України 17 листопада 2011 року за № 1318/20056, підпункту 20 пункту 6 Положення про департамент освіти і науки Миколаївської обласної державної адміністрації, затвердженого розпорядженням голови Миколаївської обласної державної адміністрації від 28 квітня 2016 року № 154-р, наказу департаменту освіти і науки облдержадміністрації від 13.03.2017 № 190 «Про проведення I і II етапів Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів професійно-технічних навчальних закладів Миколаївської області з професії Кондитер», зареєстрованому у Головному територіальному управлінні юстиції у Миколаївській області 21 березня 2017 року за номером 111/2692, із метою вдосконалення рівня професійної підготовки кваліфікованих робітників, розвитку творчої активності учнів, виявлення та підтримки обдарованої молоді в системі професійно-технічної освіти 20 квітня 2017 року на базі Миколаївського професійного промислового ліцею проведено II етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів професійно-технічних навчальних закладів Миколаївської області з професії Кондитер (далі – конкурс).
У конкурсі взяли участь десять учнів професійно-технічних навчальних закладів області, які отримують первинну професійну підготовку з професії Кондитер, посіли перше місце на першому етапі та виявили бажання брати участь у конкурсі.

Учасники виконали завдання теоретичного та практичного турів на достатньому рівні, продемонстрували вміння застосовувати на практиці отримані знання.

При виконанні завдань теоретичного туру в учнів виникли труднощі під час відповіді на запитання щодо виготовлення хлорних розчинів (предмет «Гігієна та санітарія виробництва»), правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів (предмет «Охорона праці»).

У ході виконання завдань практичного туру виявлені такі недоліки: порушення учасниками послідовності приготування крему «Шарлот» горіхового, недостатні навички виготовлення елементів декору з шоколадної і молочної глазурі, не раціональне використання сировини.

Отримані дані є підставою для аналізу стану підготовки кваліфікованих робітників у професійно-технічних навчальних закладах області, готовності учнів до майбутньої професійної діяльності.

На підставі рішення журі конкурсу

НАКАЗУЮ:

1. Визнати переможцем та призерами II етапу Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів професійно-технічних навчальних закладів Миколаївської області з професії Кондитер й нагородити дипломами департаменту освіти і науки Миколаївської облдержадміністрації I, II, ІІІ ступенів таких учнів:

дипломом I ступеня – Баклан Тетяну Володимирівну, ученицю Миколаївського професійного промислового ліцею;

дипломом II ступеня – Большенкову Яну Анатоліївну, ученицю Миколаївського професійного ліцею торгівлі та ресторанного сервісу;

дипломом II ступеня – Кутіну Анастасію Олександрівну, ученицю Надбузького професійного аграрного ліцею;

дипломом III ступеня – Куприненко Марію Павлівну, ученицю Миколаївського професійного ліцею будівництва та сфери послуг.

2. Нагородити грамотою департаменту освіти і науки Миколаївської облдержадміністрації за високий рівень підготовки учениці до конкурсу Трощенко Олену Павлівну, майстра виробничого навчання Миколаївського професійного промислового ліцею.

3. Відзначити ефективну роботу членів оргкомітету та журі конкурсу.

4. Нагородити грамотою департаменту освіти і науки Миколаївської облдержадміністрації колектив Миколаївського професійного промислового ліцею за високий рівень організації й проведення конкурсу.

5. Преміювати в межах затвердженого фонду оплати праці на 2017 рік Гуревич Г. П., директора Миколаївського професійного промислового ліцею, за високий рівень організації й проведення II етапу конкурсу в розмірі одного посадового окладу.

6. Директору Миколаївського професійного промислового ліцею Гуревич Г. П.:

1) рекомендувати відзначити працівників навчального закладу, які були задіяні в організації та проведенні конкурсу, і педагогічних працівників, які підготували переможця II етапу Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів професійно-технічних навчальних закладів Миколаївської області з професії Кондитер;

2) забезпечити участь учениці Баклан Тетяни у III етапі Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів професійно-технічних навчальних закладів з професії Кондитер, що відбудеться 16-19 травня 2017 року на базі Державного навчального закладу «Рівненське вище професійне училище ресторанного сервісу і торгівлі»;

3) призначити супроводжуючу особу і покласти на неї відповідальність за безпеку життя учня.

7. Витрати на проїзд учня та супроводжуючої особи до міста Рівне та зворотній шлях, відрядження супроводжуючої особи, харчування учня в дорозі віднести за рахунок Миколаївського професійного промислового ліцею та за рахунок інших коштів, не заборонених чинним законодавством.

8. Директору Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Миколаївській області Шаповаловій Н. В. (за узгодженням):

1) підготувати та надіслати до 05 травня 2017 року до відділу наукового та навчально-методичного забезпечення змісту професійної освіти Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» Міністерства освіти і науки України звіт про проведення ІІ етапу та заявку на участь у III етапі Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів професійно-технічних навчальних закладів з професії Кондитер;

2) проаналізувати результати проведеного конкурсу і розробити методичні рекомендації щодо підвищення рівня знань, умінь та навичок учнів;

3) забезпечити належний методичний супровід підготовки учениці Баклан Тетяни до участі у III етапі Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів професійно-технічних навчальних закладів з професії Кондитер.

9. Контроль за виконанням даного наказу залишаю за собою.

Категорія: Накази | Додав: vaSKIN
Переглядів: 417 | Завантажень: 20