close

23:03
24 майстри виробничого навчання з Миколаївщини пройшли курси підвищення кваліфікації

24 майстри виробничого навчання з Миколаївщини пройшли курси підвищення кваліфікації на базі Львівського коледжу готельно-туристичного та ресторанного сервісу

Навчання відбулось протягом 22-24 грудня 2023 року за підтримки програми «Розвиток трудового потенціалу для України».

Підвищення кваліфікації майстрів, які готують майбутніх кухарів та кондитерів, є важливою складовою, що впливає на впровадження реформи шкільного харчування. Здобуті навички викладачі передають каскадним методом ‒ вони навчатимуть студентів, а також зможуть консультувати свої громади щодо надання послуг з організації шкільного харчування. Як результат, діти отримуватимуть у школах здорову та смачну їжу!

«Змін мають зазнати не тільки меню та рецептури приготування, але й форми організації харчування, використання сучасного обладнання, логістика постачання продуктів, а також підходи до формування культури здорового харчування в учнів. Впроваджувати такі зміни планують і заклади професійної освіти.

24 майстри виробничого навчання з Миколаївської області підвищили свою кваліфікацію та здобули навички приготування страв та кулінарних виробів за сучасними технологіями із застосуванням корисної натуральної сировини, вітамінних додатків для харчування дітей в закладах освіти, застосування сучасного обладнання та вимог НАССР при приготуванні страв. Навчання відбулось в рамках проєкту «Розвиток трудового потенціалу», що реалізується ГО «Міжнародна фундація розвитку» за сприяння Проєкту USAID «Економічна підтримка України»», ‒ розповіла Наталя Рибак, заступниця директора НМЦ ПТО у Львівській області.

Майстри, які стали слухачами курсів, залишились в захваті від навчання та отримали чимало нових знань, які вони, беззаперечно, використовуватимуть на практиці та поширюватимуть серед своїх студентів.

«Ми висловлюємо величезну вдячність департаменту освіти та науки ЛОВА, НМЦ ПТО у Львівській області й усім, хто долучився до цього проєкту. Наші майстри виробничого навчання не лише опанували нові вміння, але й згадали, як це - бути студентами. Вони старанно готувались до кожного заняття, захоплено чекали на нові теми, готували свої робочі місця та вчились працювати з найсучаснішим обладнанням. Це вагомий внесок для нашої області, оскільки допомагає розвивати освітні стандарти та трансформувати майбутнє через освіту. Після повернення зі Львова ми провели нараду з майстрами, на якій вони усі запевнили, що все почуте намагатимуться реалізувати у їхніх закладах. Вже не вперше ми стали гостями, але кожного разу ви надихаєте нас та стаєте для нас прикладом», ‒ зазначила Людмила Комісарова, заступниця директора департаменту освіти і науки Миколаївської ОВА.

«Слухачі опанували: логістику організації шкільного харчування, застосування системи НАССР у закладах освіти, отримали навички приготування страв для шкільного харчування із застосуванням нових технологій при роботі на сучасному обладнанні. Також отримали додаткові знання для педагогічних працівників, що готують кваліфікованих робітників кухарів для закладів з організації шкільного харчування. Педагоги професійного навчання із Миколаївської області вирізнялися допитливістю з цих тем, вмінням працювати в команді, швидко опановували нові технології та роботу на сучасному обладнанні», - додала Сухарина О.Я., викладачка спецтехнології, старший майстер коледжу, яка проводила лекційні та практичні заняття для слухачів курсів.

Нагадаємо, що у вересні минулого року на базі Новояворівського вищого професійного училища та Львівського професійного коледжу готельно-туристичного та ресторанного сервісу створили перші в області кваліфікаційні центри. Тут кожен охочий може скласти іспит та отримати офіційний документ про присвоєння кваліфікації. Ці заклади є першими в області.

Департамент освіти і науки Миколаївської ОДА / Львівський професійний коледж готельно-туристичного та ресторанного сервісу

Категорія: Інше | Переглядів: 44 | Додав: vaSKIN | Рейтинг: 0.0/0