close

20:44
Інновації у професійній підготовці здобувачів освіти

Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Миколаївській області 30 квітня 2024 року проведено онлайн-засідання методичної секції викладачів та майстрів виробничого навчання закладів професійної (професійно-технічної) освіти області, що здійснюють підготовку робітничих кадрів з професій, пов’язаних з наданням послуг в офісі, з теми «Інновації у професійній підготовці здобувачів освіти з професій, пов’язаних з наданням послуг в офісі, у ЗП(ПТ)О області в реаліях сьогодення».

Обласний захід реалізовано в дистанційному форматі (синхронний режим) з використанням можливостей платформи Google – за допомогою сервісу відеотелефонного зв'язку Google Meet.

З метою реалізації мети заходу методистом НМЦ ПТО у Миколаївській області Панченею Наталею Юріївною окреслені сучасні тенденції інноваційного змісту освіти, спрямовані на формування компетентностей здобувача освіти.

Нікуліна Анастасія Олександрівна, викладач Вищого професійного училища №21 м. Миколаєва, акцентувала, як спроєктувати зміст навчання на уроках професійно-теоретичної підготовки із застосуванням «зелених технологій» на прикладі опанування здобувачами освіти компетентностей «Персональний комп’ютер, апаратне та програмне забезпечення персонального комп’ютера» та «Додрукарські, друкарські та післядрукарські процеси».

Можливостями, що надає інтеграція «зелених компетентностей» з елементами STEM-освіти щодо економії та справедливого розподілу ресурсів освітлення лабораторії і споживання електроенергії апаратним забезпеченням при здійсненні підготовки кваліфікованих робітників з професії «Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення», поділився Волонтирець Ярослав Олександрович, майстер виробничого навчання Вищого професійного училища № 21 м. Миколаєва.

Розмариця Ольга Олегівна, викладач ЗП(ПТ)О «Миколаївський центр професійної освіти», окреслила шляхи формування професійної компетентності майбутніх кваліфікованих робітників засобами інформаційних технологій в умовах дистанційного навчання. Педагог продемонструвала розроблені цифрові дидактичні засоби навчання в онлайн-інструментах Quizizz, LearningApps, Kahoot, Wordwall, інтерактивних онлайн дошках - Google Jamboard, Padlet, Linoit та сервісу для створення ментальних карт, блок-схем Draw.io.

З практичними аспектами створення та візуалізації графічного навчального контенту у професійній підготовці здобувачів освіти засобами Canva ознайомила учасників заходу Галдун Олена Олексіївна, викладач Вищого професійного училища № 21 м. Миколаєва.

Викладач ДНЗ «Миколаївське вище професійне училище технологій та дизайну» Рибка Ганна Юріївна ознайомила учасників заходу з особливостями розробки навчальних матеріалів засобами сервісу «Book Creator» та презентувала розроблений інтерактивний посібник з предмета «Організація маркетингової компанії». Посібник містить теоретичний матеріал з предмета, сформований у вигляді лекцій і лабораторно-практичних роботі. Лекційний матеріал вдало поєднаний зі схемами та відео. Тематичне оцінювати представлено у посібнику за допомогою інтерактивних вправ, створених за допомогою сервісу Learning Apps.

Бобровська Надія Володимирівна, викладач Казанківського професійного аграрного ліцею, ознайомила колег з особливостями платформи Fossdoc, її ресурсними можливостями для ведення електронного документообігу, розвитку цифрових компетентностей майбутніх діловодів.

Оцінно-рефлексивний показник якості проведеного заходу забезпечено шляхом реалізації сесії запитань і відповідей.

Дякуємо спікерам за змістовні доповіді та цікавий досвід.

Наталя Панченя, методист НМЦ ПТО у Миколаївській області
Категорія: Обласні заходи для пед.працівників | Переглядів: 35 | Додав: vaSKIN | Рейтинг: 0.0/0