close

10:39
Як здійснюється підготовка кваліфікованих робітників відповідно до вимог сучасного ринку праці

Як здійснюється підготовка кваліфікованих робітників відповідно до вимог сучасного ринку праці обговорювали на засіданні методичної секції педпрацівники з електротехнічних професій.

Відповідно до плану роботи Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Миколаївській області на 2023 рік 21 грудня 2023 року проведене онлайн-засідання методичної секції викладачів та майстрів виробничого навчання закладів професійної (професійно-технічної) освіти області, що здійснюють підготовку робітничих кадрів з електротехнічних професій, з теми «Підготовка кваліфікованих робітників для енергетичної галузі відповідно до вимог сучасного ринку праці».

Під час засідання старший майстер відділення електромеханічної галузі Вищого професійного училища № 21 м. Миколаєва Петраков Дмитро Юрійович поділився досвідом застосування комплексно-системного підходу до організації діяльності закладу професійної освіти, спрямованої на модернізацію матеріально-технічної бази.

Як використовувати комп’ютерні програми-модулятори в ході виконання лабораторних робіт у системі якісного опанування професійних компетентностей, затребуваних на ринку праці, ознайомив учасників заходу викладач професійно-теоретичної підготовки Вищого професійного училища № 21 м. Миколаєва Каніщев Ігор Олексійович.

Особливості організації та проведення уроків виробничого навчання відповідно до вимог сучасного ринку праці розкрив Бишевой Сергій Кирилович, майстер виробничого навчання Вознесенського професійного ліцею.

Римарчук Олександр Олексійович, майстер виробничого навчання Кривоозерського професійного аграрного ліцею, презентував колегам практичні аспекти використання виробничих технологій з технічного обслуговування та ремонту побутових приладів.

Яростюк Людмила Миколаївна, викладач предметів професійно-теоретичної підготовки Вищого професійного училища № 21 м. Миколаєва, розробник навчальних курсів «Прокладання відкритих та прихованих електричних проводок» та «Монтаж пристроїв заземлення та занулення», ознайомила присутніх із процесом та особливостями розробки е-контенту з професій енергетичного напряму на цифровій платформі «Професійна освіта онлайн». Надала рекомендації щодо застосування цифрових засобів навчання в освітньому процесі.

Оцінно-рефлексивний показник якості проведеного заходу забезпечено шляхом реалізації сесії запитань і відповідей.

Навчально-методичний центр професійно-технічної освіти у Миколаївській області щиро вдячний усім спікерам за змістовні виступи та підготовлені матеріали.

Наталя Панченя, методист НМЦ ПТО у Миколаївській області.
Категорія: Обласні заходи для пед.працівників | Переглядів: 41 | Додав: vaSKIN | Рейтинг: 0.0/0