close

20:59
Комплексний підхід до формування професійної компетентності і мобільності майбутніх водіїв

Саме за цією темою 25 травня 2023 року Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Миколаївській області (далі – НМЦ ПТО у Миколаївській області) проведено онлайн-засідання обласної методичної секції викладачів та майстрів виробничого навчання закладів професійної (професійно-технічної) освіти (далі – ЗП(ПТ)О), які здійснюють підготовку кваліфікованих робітників з професій «Водій авто-, мототранспортних засобів», «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів».

З метою реалізації завдань засідання методист НМЦ ПТО у Миколаївській області Лагутіна Валентина Володимирівна розкрила питання щодо особливостей комплексного підходу до формування професійної компетентності і мобільності майбутніх кваліфікованих робітників. Акцентувала на таких питаннях: формування професійної компетентності та мобільності, модернізаційні процеси, які відбуваються в системі професійної (професійно-технічної) освіти, діяльність викладача в освітньому закладі, використання інформаційно-комунікаційних технологій в освітньому процесі, соціальне партнерство в професійній (професійно-технічній) освіті, критерії технологічності.

Шаповалова Наталія Віталіївна, директор НМЦ ПТО у Миколаївській області, ознайомила учасників заходу з Державним освітнім стандартом з професії «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів», надала рекомендації щодо організації роботи з розробки освітньої програми.

Матяш Ілля Валерійович, голова методсекції та викладач Єланецького професійного аграрного ліцею, ознайомив присутніх з досвідом застосування додатків Google в освітньому процесі, презентував сайт з професії «Водій авто-, мототранспортних засобів», а також продемонстрував наявний електронний контент з предметів «Правила дорожнього руху», «Будова вантажного автомобіля», «Основи безпеки дорожнього руху». Акцентував на змінах у Правилах дорожнього руху. Поділився досвідом проведення Тижня безпеки дорожнього руху в ліцеї.

З метою обміну досвідом, визначення ефективності та оцінювання професійної майстерності педагогів, що атестуються заслухано творчі звіти таких педагогічних працівників:

Алієва Рашидхана Камалутдиновича, викладача Надбузького професійного аграрного ліцею, за темою «Цифрові опорні конспекти уроків в системі комплексного навчально-методичного забезпечення професійно-теоретичної підготовки з професій «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів», «Водій автотранспортних засобів»;

Малихіну Ірину Миколаївну, майстра виробничого навчання ЗП(ПТ)О «Миколаївський центр професійної освіти», за темою «Формування професійних компетентностей здобувачів освіти шляхом впровадження активних методів навчання».

Присутні ознайомилися з досвідом роботи Кецкало Ольги Вікторівни, майстра виробничого навчання ЗП(ПТ)О «Миколаївський центр професійної освіти», щодо застосування сучасних технологій навчання на основі компетентнісного підходу при проведенні професійно-практичної підготовки.

З метою реалізації зворотного зв’язку проведено «круглий стіл» з проблемних питань засідання секції та рефлексію – висновки стали підґрунтям для оцінювання результативності проведеного заходу та є інструментарієм для визначення пріоритетних напрямків діяльності та подальшого планування роботи семінару.

НМЦ ПТО у Миколаївській області оголошує щиру подяку всім педагогам – спікерам за професійний підхід до підготовки змісту матеріалів, презентованих під час засідання.

Разом до Перемоги! Усе буде Україна!

Валентина Лагутіна, методист НМЦ ПТО у Миколаївській області
Категорія: Обласні заходи для пед.працівників | Переглядів: 89 | Додав: vaSKIN | Рейтинг: 0.0/0