close

09:29
Миколаївщина та Кіровоградщина розширюють кордони спільної роботи

З нагоди відзначення Тижня професійної освіти в Україні в рамках Європейського року навичок 2023, оголошеного в Європейському Союзі, відповідно до планів роботи Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Миколаївській області та Навчально-методичного кабінету професійно-технічної освіти у Кіровоградській області на 2023 рік 28 листопада 2023 року відбувся Міжрегіональний вебінар за темою «Створення сучасного освітнього середовища як важливого чинника формування професійної компетентності майбутніх кваліфікованих робітників з професій бухгалтерського профілю».

На заході були присутні педагогічні працівники закладів професійної (професійно-технічної) освіти, працівники методичних служб і стейкхолдери Миколаївської та Кіровоградської областей.

Програма вебінару передбачала презентацію системи професійної освіти Миколаївщини і Кіровоградщини та досвіду роботи закладів професійної (професійно-технічної) освіти регіонів, які здійснюють підготовку кваліфікованих робітників з професій бухгалтерського профілю.

У ході пленарного засідання спікери презентували кращі практики впровадження педагогічних і виробничих інновацій в освітній процес, особливості організації позаурочної діяльності здобувачів професійної (професійно-технічної) освіти Миколаївської та Кіровоградської областей.

Шніт Юлія Петрівна, майстер виробничого навчання Арбузинського професійного аграрного ліцею, ознайомила колег із власними педагогічними підходами до формування мотивації до навчання в учнів з професії «Обліковець з реєстрації бухгалтерських даних».

Димова Тетяна Вікторівна, викладач предметів професійно-теоретичної підготовки Арбузинського професійного аграрного ліцею, поділилась із присутніми досвідом використанням сучасних Інтернет-ресурсів на уроках професійної підготовки.

Леонтюк Тетяна Миколаївна, майстер виробничого навчання професійно-технічного училища № 38 смт. Голованівськ, продемонструвала досвід упровадження елементів технології проблемного навчання на уроках професійно-практичної підготовки, зокрема в умовах дистанційного та змішаного навчання.

Старинець Наталія Володимирівна, викладач предметів професійно-теоретичної підготовки Вознесенського професійного ліцею, рекомендувала присутнім сервіс Гугл сайт, який можна використовувати для якісного проведення лабораторно-практичних занять та організації роботи над дипломною роботою.

Степанова Олена Олександрівна, майстер виробничого навчання професійно-технічного училища № 30 с. Торговиця, поділилась з присутніми досвідом створення та використання на уроках виробничого навчання електронного цифрового контенту.

Гринько Олена Леонідівна, викладач предметів професійно-теоретичної підготовки професійно-технічного училища № 38 смт. Голованівськ, презентувала досвід проведення бінарних уроків професійно-теоретичної підготовки з використанням елементів STEM-освіти.

Гужевенко Юлія Вікторівна, майстер виробничого навчання Центральноукраїнського вищого професійного училища ім. М. Федоровського, розкрила особливості організації позаурочної діяльності учнів, зокрема тижня професій.

У другій частині міжрегіонального вебінару учасники заходу говорили про вітчизняні спеціалізовані інформаційні системи ведення бухгалтерського обліку, які вони використовують для проведення лабораторно-практичних робіт та відпрацювання навчальних тем на уроках виробничого навчання.

Подобєд Світлана Анатоліївна, майстер виробничого навчання Казанківського професійного аграрного ліцею, продемонструвала присутнім можливості безкоштовного програмного засобу для ведення оперативного обліку «Простий облік».

Бовкун Діна Іванівна, викладач предметів професійно-теоретичної підготовки професійно-технічного училища № 30 с. Торговиця, показала способи використання програмного забезпечення «M.E.Doc» для обліку заробітної плати та формування звітності.

Гордієнко Аліна Василівна, викладач предметів професійно-теоретичної підготовки Єланецького професійного аграрного ліцею, презентувала інтерфейс, конфігурацію, склад довідників, журналів та алгоритм роботи програмного продукту «Хепі-бух».

Запрошений гість – директор з маркетингу компанії «Дебіт плюс» Мозговий Сергій Анатолійович презентував присутнім програмний комплекс для автоматизації бухгалтерського, оперативного і фінансового обліку «Дебіт плюс». Розкрив технічні можливості програмного засобу та способи його використання в освітньому процесі закладів професійної (професійно-технічної) освіти.

Отримані на вебінарі знання сприятимуть підвищенню якості підготовки кваліфікованих робітників професій бухгалтерського профілю та впровадженню інноваційних методів навчання в освітній процес закладів П(ПТ)О.

Організатори висловлюють щиру подяку всім спікерам, учасникам та партнерам за активну участь та важливий внесок у розвиток професійної освіти.

 

Наталя Панченя, методист НМЦ ПТО у Миколаївській області.
Категорія: Обласні заходи для пед.працівників | Переглядів: 52 | Додав: vaSKIN | Рейтинг: 0.0/0