close

09:06
Педпрацівники закладів професійної (професійно-технічної) освіти Миколаївської області набувають нових компетентностей

Восени 2022 року 12 закладів професійної (професійно-технічної) освіти Миколаївської області (далі – ЗП(ПТ)О) отримали в межах домовленостей Міністерства освіти і науки України з компанією «Google» та ЮНЕСКО понад 150 хромбуків для здійснення освітнього процесу.

Реагуючи на звернення педагогічних працівників ЗП(ПТ)О 14 лютого 2023 року Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Миколаївській області (далі – НМЦ ПТО у Миколаївській області) проведене перше онлайн-заняття обласної школи формування компетентностей за напрямком «Застосування хромбуків (Chromebook) в освітньому процесі».

Пріоритетне завдання школи формування компетентностей: ресурсна підтримка педагогічних працівників щодо вдосконалення наявних компетентностей та набуття нових.

Реалізація змісту напрямку школи формування компетентностей передбачається шляхом проведення навчального курсу з організації освітньої діяльності у хмарі через Інтернет з використанням додатків з екосистеми Google (далі – навчальний курс).

Метою навчального курсу є:

• забезпечення організаційно-методичних передумов ознайомлення з функціональними можливостями та особливостями роботи Chromebook для організації освітнього процесу;

• формування інформаційної та професійної компетентності педагогічних працівників ЗП(ПТ)О області щодо використання сучасних цифрових пристроїв (цифровий компонент).

Навчальний курс – це цикл з 4-х онлайнових занять для педагогічних працівників ЗП(ПТ)О області. Робота між зустрічами передбачає асинхронний режим щодо практичного використання здобутих знань шляхом опрацювання матеріалів навчального курсу та виконання домашнього завдання для відпрацювання набутих навичок. НМЦ ПТО у Миколаївській області розроблено навчальну програму, яка адаптована під потреби, технічні можливості та рівень підготовленості педагогічних працівників ЗП(ПТ)О області.

За програмою начального курсу педагогічні працівники ознайомляться з особливістю роботи з Хромбуком, його інтерфейсом, меню та налаштуванням. Дізнаються як працювати з програмними засобами пристрою. Систематизують знання та навички оптимізації освітньої діяльності за допомогою Гугл застосунків. Навчаться працювати з Центром додатків та з різним освітнім програмним забезпеченням.

По закінченню навчального курсу учасники отримають сертифікат про підвищення кваліфікації обсягом 12 годин від НМЦ ПТО у Миколаївській області.

Перше онлайн-заняття проведено в синхронному режимі з теми «Початок роботи з Chromebook», що передбачало перший вхід і налаштування профілю користувача; огляд можливостей і налаштувань Chromebook; переваги у використанні.

Заняття проводили методисти НМЦ ПТО у Миколаївській області Панченя Наталя Юріївна та Василін Валерій Вікторович.

Оцінно-рефлексивний показник якості проведеного заходу забезпечено шляхом реалізації сесії запитань і відповідей.

Категорія: Обласні заходи для пед.працівників | Переглядів: 80 | Додав: vaSKIN | Рейтинг: 0.0/0