close

20:31
Навчалися мінній безпеці педагоги ЗП(ПТ)О Миколаївщини

18 квітня 2023 року Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Миколаївській області (далі – НМЦ ПТО у Миколаївській області) проведено перше онлайн-заняття за тренінговою програмою з теми «Мінна безпека та наслідки війни» в рамках обласної Школи формування компетентностей за напрямком «Безпечне освітнє середовище педагогічних працівників та здобувачів освіти: навчання з мінної безпеки за стандартами IMAS».

Категорія учасників: заступники директорів закладів професійної (професійно-технічної) освіти області з навчально-виховної роботи.

Пріоритетне завдання Школи формування компетентностей: ресурсна підтримка педагогічних працівників щодо удосконалення наявних компетентностей та набуття нових.

Мета тренінгової програми: формування у заступників директорів закладів професійної (професійно-технічної) освіти області з навчально-виховної роботи необхідних компетентностей для наступної ефективної передачі знань педагогічним працівникам, здобувачам освіти та їх батькам щодо загроз від мін / ВНП та навичок безпечної поведінки, а також надання необхідного інструментарію для формування у дітей та дорослих ціннісного ставлення до життя і здоров’я.

Перше онлайн-заняття за тренінговою програмою реалізовано в дистанційному форматі (синхронний режим) з використанням можливостей платформи Google – за допомогою сервісу відеотелефонного зв'язку Google Meet.

Тренінгова програма з теми «Мінна безпека та наслідки війни», зміст якої реалізовано на першому онлайн-занятті, передбачала ознайомлення учасників з практичним інструментарієм, спрямованим на формування у дітей та дорослих ціннісного ставлення до життя і здоров’я людини, та методологією безпечної поведінки у разі зіткнення з небезпечними предметами чи потрапляння в екстремальні ситуації.

За умови участі в двох онлайн-заняттях за тренінговою програмою з теми «Мінна безпека та наслідки війни» учасники отримають сертифікат про навчання обсягом 6 годин (суб’єкт освітньої діяльності з підвищення кваліфікації – НМЦ ПТО у Миколаївській області).

Оцінно-рефлексивний показник якості проведеного заходу забезпечено шляхом реалізації сесії запитань і відповідей.

Учасники подякували тренеру Василіну Валерію Вікторовичу за проведений тренінг та відзначили цінність отриманої інформації.

Категорія: Обласні заходи для пед.працівників | Переглядів: 85 | Додав: vaSKIN | Рейтинг: 0.0/0