close

07:47
Онлайн засідання методичної секції викладачів та майстрів виробничого навчання з професій, повязаних з наданням послуг в офісі

Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Миколаївській області 30 вересня 2021року з метою надання методичних рекомендацій щодо впровадження сучасного дидактичного інструментарію в освітньому процесі ЗП(ПТ)О та ознайомлення з практичним досвідом учасників проведене онлайн - засідання методичної секції педпрацівників, які здійснюють підготовку кваліфікованих робітників з професій, пов’язаних з наданням послуг в офісі.

Про використання інформаційно-комунікаційних технологій під час теоретичного та виробничого навчання ознайомила учасників секції Панченя Наталя Юріївна, методист НМЦ ПТО у Миколаївській області, яка звернула увагу на властивості уроку з використанням ІКТ, їх класифікацію, переваги та недоліки в організації освітнього процесу.

Маркобрун Владислава Олександрівна, майстер в/н Миколаївського професійного ліцею будівництва та сфер послуг, ознайомила учасників секції з збірником дидактичних матеріалів, зібраних із різних джерел й адаптованих під власний стиль роботи, а саме картки-завдання, кросворди, презентації, блок-схеми, ментальні карти, навчальні відео, інтерактивні вправи та плакати.

Як застосовує Google додатки на уроках виробничого навчання з професії «Адміністратор» під час змішаного та дистанційного навчання поділилася досвідом Борохова Надія Дмитрівна, викладач, майстер в/н Миколаївського вищого професійного училища технологій та дизайну.

Про створення сучасної STEM-лабораторії та використання методу проектів під час уроків виробничого навчання з професії «Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення» ознайомив учасників Волонтирець Ярослав Олександрович, майстер в/н Вищого професійного училища №21 м. Миколаєва, презентував учнівські роботи з розробки комп’ютерної гри «Шутер».

В розрізі особистісно-орієнтовного та компетентісного підходу до підготовки майбутніх фахівців майстер в/н Вищого професійного училища №21 м. Миколаєва Грушевська Ольга Василівна поділилася власним досвідом як зробити процес формування компетентностей максимально ефективним та продемонструвала дидактичне забезпечення уроків з професії «Діловод».

Сучасні форми та методи навчання для розвитку комунікаційних компетентностей здобувачами освіти продемонструвала Карабчук Алла Ігорівна, майстер виробничого навчання Вищого професійного училища № 21 м. Миколаєва, а саме робота в групах, ситуативні завдання, тренінгові заняття.

Грабович Ольга Володимирівна, викладач Вищого професійного училища № 21 м. Миколаєва поділиться власним досвідом як використовує Інтернет-ресурси під час викладання предмету «Діловодство» та провела фрагмент уроку, де в ролі здобувачів освіти були учасники секції. Присутні мали можливість ознайомиться з нововведенням в діловодстві та закріпити навички роботи в онлайн сервісах Google Форми та LearningApps.

Наприкінці заходу учасників секції було ознайомлено з нововведеннями в нормативно правовому забезпеченні діяльності ЗП(ПТ)О за 2021рік.

Навчально-методичний центр професійно-технічної освіти у Миколаївській області вдячний усім спікерам за представлений досвід.

Панченя Наталя Юріївна, методист НМЦ ПТО у Миколаївській області
Категорія: Обласні заходи для пед.працівників | Переглядів: 221 | Додав: vaSKIN | Рейтинг: 0.0/0