close

19:15
Оновлення змісту, форм і методів навчання іноземної мови – міст до сучасної професійної освіти

16 жовтня 2019 року у Вищому професійному училищі суднобудування міста Миколаєва відбулося засідання обласної методичної секції викладачів іноземної мови закладів професійної (професійно-технічної) освіти Миколаївської області.

Присутні уважно вислухали привітання директора Вищого професійного училища суднобудування Глазачева Юрія Борисовича, який коротко ознайомив їх з історією та сьогоденням одного із закладів професійної освіти Миколаївської області.

Про методичне наповнення освітнього процесу присутнім розповіла методист Кальянова Лілія Анатоліївна.

Відкритий урок англійської мови з теми “The Age of Information. Science and technology: means communication” провела викладач зазначеного закладу освіти, голова обласної секції викладачів іноземної мови Борщ Юлія Олександрівна. На уроці учні здійснювали активне спілкування в межах визначеної теми за навчальною програмою, брали участь у виконанні різних видів мовленнєвої діяльності, виявили розуміння автентичних текстів різних жанрів і видів. Учні намагались продемонструвати вміння правильно аргументувати та логічно структурувати свої думки, вживати якомога більше тематично співвідносних лексичних одиниць, доречно використовувати цитати, окреслювати своє ставлення до певних фактів та проблемних ситуацій. Присутні відзначили достатній методичний рівень проведеного уроку.

Основна тема засідання – «Оновлення змісту, форм і методів навчання іноземної мови як міст до сучасної професійної освіти». Досвідом роботи поділилися:

- Шемберко Світлана Володимирівна, викладач Державного навчального закладу «Баштанський професійний ліцей». Тема доповіді: «Бінарний урок як один з інноваційних методів та інтерактивних форм навчання іноземної мови»;

- Тарасенко Денис Євгенійович, викладач Снігурівського професійного ліцею, з теми «Введення компетентнісного підходу в практичну складову навчання іноземної мови – діяльність, що спрямована на формування практичних умінь на набуття досвіду користування повним набором теоретичних знань».

Про створення сучасних навчальних матеріалів Європейського рівня для забезпечення особистісної і соціальної успішності учнів та сприяння підвищенню ефективності, якості та наступності навчання у закладі професійної (професійно-технічної) освіти доповіли всі учасники засідання.

Присутні плідно працювали та висловили щиру подяку адміністрації й педагогічним працівникам за гостинність та високий рівень організації і проведення обласного методичного заходу.

Категорія: Обласні заходи для пед.працівників | Переглядів: 354 | Додав: vaSKIN | Рейтинг: 5.0/2