close

07:29
Особливості використання STEM-технологій в освітньому процесі

22 жовтня 2019 року Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Миколаївській області на базі Вищого професійного училища № 21 м. Миколаєва проведено засідання обласного семінару заступників директорів з навчально-методичної роботи, методистів закладів професійної (професійно-технічної) освіти (далі – ЗП(ПТ)О) «Формування STEM-компетентностей як умова успішної самореалізації учасників освітнього процесу».

Шаповалова Наталія Віталіївна, директор НМЦ ПТО у Миколаївській області, презентувала інформаційно-методичні та інформаційно-статистичні матеріали щодо підсумків проведення у 2019 році зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання у ЗП(ПТ)О, окреслила основні завдання методичних служб щодо підготовки до проведення ЗНО-2020.

Директор Вищого професійного училища № 21 Архипов Сергій Володимирович розкрив питання ролі керівника закладу освіти у створенні ефективної системи удосконалення професійної компетентності педагогічних працівників, познайомив учасників семінару з нормативно-правовими засадами впровадження STEM-освіти в Україні, STEM-статистикою за галузями, сильними та слабкими сторонами, потенціалом та загрозами STEM-освіти, поділився досвідом: з чого почати, чого навчати(ся), як навчати(ся), познайомив з обладнанням та роботою навчальної лабораторії на апаратно-програмному комплексі Arduino.

Смірьонова Ірина Василівна, викладач фізики Вищого професійного училища № 21, акцентувала увагу присутніх на особливості використання STEM-технологій при вивченні природничо-математичних дисциплін, а викладач предметів професійно-теоретичної підготовки з професії Електромеханік з ремонту та обслуговування лічильно-обчислювальних машин Скоркін Олексій Миколайович познайомив з методикою використання апаратно-програмного забезпечення Arduino в освітньому процесі та провів майстер-клас зі створення продукту на базі платформи Arduino. Учасники семінару із захопленням збирали прототипи електронних пристроїв, а саме: ультразвуковий вимірювач відстані, відображувач інформації на дисплеї, секундомір тощо.

Присутні з цікавістю знайомилися з досвідом використання Coogle-диску та його додатків в організації методичної роботи, який презентувала методист Вознесенського професійного ліцею Петрова Людмила Михайлівна.

Коваль Наталя Вячеславівна, заступник директора з навчально-методичної роботи Вищого професійного училища № 21, Мосієнко Тетяна Сергіївна, методист Миколаївського професійного ліцею будівництва та сфери послуг, Баранюк Тетяна Олександрівна, методист Казанківського професійного аграрного ліцею, прокоментували зміст розділів Постанови Кабінету Міністрів України від 21.08.2019 № 800 «Деякі питання підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників». Всі методисти взяли участь в обговоренні шляхів імплементації основних положень Постанови в практику роботи закладів освіти.

Учасники семінару відзначили високий рівень колективної творчої роботи адміністрації, педагогів та учнів Вищого професійного училища № 21 м. Миколаєва при підготовці та проведенні обласного заходу, цінність та актуальність отриманої інформації та додаткових матеріалів.

Категорія: Обласні заходи для пед.працівників | Переглядів: 397 | Додав: vaSKIN | Рейтинг: 3.0/2