close

00:48
Педагоги ЗП(ПТ)О навчалися підприємництву

Із метою впровадження профорієнтаційного проєкту за методологією «BIZ-UP: Навички самозайнятості для молоді» (у рамках співпраці Міністерства освіти і науки України та Міжнародної організації праці за фінансової підтримки Уряду Чеської Республіки), формування в учасників заходу необхідних компетентностей для наступної ефективної передачі знань педагогічним працівникам та здобувачам освіти протягом 22, 29 листопада та 06 грудня 2023 року було проведено тренінг щодо формування навичок підприємництва, організованого Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Миколаївській області. Формат проведення – дистанційний (синхронний режим).

До участі в навчанні запрошувалися викладачі предметів «Громадянська освіта», «Основи галузевої / ринкової економіки та підприємництва» закладів професійної (професійно-технічної) освіти області.

Тренінг провели Ахундова Анна Валеріївна і Драгомощенко Оксана Володимирівна, методисти Миколаївського професійного промислового ліцею та Надбузького професійного аграрного ліцею відповідно, які залучилися протягом 2021-2022 років до навчання педагогічних працівників закладів професійної (професійно-технічної) освіти України з тренінгового онлайн курсу за методологією «BIZ-UP: Навички самозайнятості для молоді». Тож тренінг проводився з використанням матеріалів курсу BIZ-UP TOT (International Training Centre ECampus) «Посібник фасилітатора».

Методологія BIZ-UP допомагає молодим людям у віці 18-24 років зрозуміти різні етапи відкриття власної справи: від самооцінки та власного позиціонування до генерування бізнес-ідей, оцінки їх доцільності та складення бізнес-плану.

У ході тренінгу викладачі продукували бізнес-ідеї, навчалися аналізувати ринок товарів та послуг, визначати ресурси, необхідні для відкриття власної справи та реалізації бізнес-ідеї, відшукувати / залучати фінанси, складати бізнес-план тощо.

Учасники, які успішно пройшли навчання та виконали всі домашні завдання, отримають сертифікати про підвищення кваліфікації.

Навчально-методичний центр професійно-технічної освіти у Миколаївській області оголошує подяку Ахундовій Анні Валеріївні та Драгомощенко Оксані Володимирівні за якісну організацію та проведення тренінгу, розроблення й надання учасникам презентаційних матеріалів, теплу й сприятливу атмосферу заходу.

Бажаємо викладачам успіху в передачі знань колегам – педагогічним працівникам закладів та здобувачам освіти!

Категорія: Обласні заходи для пед.працівників | Переглядів: 45 | Додав: vaSKIN | Рейтинг: 3.0/2