close

13:24
Педпрацівники ЗП(ПТ)О ділилися досвідом організації вихідного контролю та проведення ДКА

Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Миколаївській області (далі – НМЦ ПТО у Миколаївській області) 18 травня 2023 року проведене онлайн-засідання методичної секції викладачів та майстрів виробничого навчання закладів професійної (професійно-технічної) освіти (далі – ЗП(ПТ)О) області, які здійснюють підготовку кваліфікованих робітників з професій бухгалтерського профілю, з теми «Комплексний підхід до організації вихідного контролю».

З метою реалізації завдань заходу Панченя Наталя Юріївна, методист НМЦ ПТО у Миколаївській області, зупинилася на передумовах забезпечення якості освіти на етапі вихідного контролю, серед яких організаційно-методичні заходи з підготовки до проведення поетапної та державної кваліфікаційної атестації.

До обговорення основоположних складових теми засідання та оптимальних шляхів організації освітнього процесу на етапі вихідного контролю, зокрема в умовах дії воєнного стану, долучилися педагогічні працівники ЗП(ПТ)О області, які поділилися власним досвідом роботи з актуальних питань освітньої діяльності та продемонстровали узагальнені результати їх роботи з окресленого напрямку діяльності.

Підвисоцька Ольга Василівна, викладач предмета «Бухгалтерський облік» Кривоозерського професійного аграрного ліцею, поділилася досвідом роботи щодо особливостей організації, консультування та захисту дипломної роботи з професії «Обліковець з реєстрації бухгалтерських даних». Розповіла колегам про особливості проведення державної кваліфікаційної атестації у форматі онлайн з використанням цифрових застосунків Google Форми та інтерактивної дошки Miro.

Дударева Аліна Євгенівна, викладач предметів професійно-теоретичної підготовки Вищого професійного училища № 21 м. Миколаєва, окреслила ключові напрямки діяльності зі здобувачами освіти з реалізації практичної складової дипломної роботи на прикладі професії «Агент з постачання» на прикладі дослідження підприємств Миколаївської області.

Баранюк Тетяна Олександрівна, викладач предметів професійно-теоретичної підготовки Казанківського професійного аграрного ліцею, акцентувала на графічно-ілюстративному наповненні дипломної роботи як методу систематизації та поглиблення практичних умінь здобувачів освіти за обраною темою дослідження. Презентувала учнівські випускні роботи у вигляді плакатів, збірників, відеоінструкторів та розрахункових звітів у табличному редакторі Microsoft Excel.

Дубінко Світлана Миколаївна, майстер виробничого навчання Новоодеського професійного аграрного ліцею, ознайомила учасників обласної методичної секції з порядком підготовки та проведення кваліфікаційних пробних робіт з професії ««Обліковець з реєстрації бухгалтерських даних».

Гордієнко Аліна Василівна, викладач предмета «Бухгалтерський облік» Єланецького професійного аграрного ліцею, поділилася досвідом роботи щодо складання комплексних кваліфікаційних завдань з професії «Офісний службовець (бухгалтерія») на основі застосування принципів алгоритмічно-позиційного підходу. Зосередила увагу учасників засідання на змісті, вимогах та принципах розроблення завдань.

Присутніми обговорені певні положення Законів України, постанов Кабінету Міністрів України, інші чинні нормативні акти, рекомендації Міністерства освіти і науки України та НМЦ ПТО у Миколаївській області.

Проаналізовано стан роботи обласної методичної секції протягом I півріччя 2023 року та виокремлено напрямки діяльності, пріоритетні для реалізації протягом ІІ півріччя 2023 року.

Оцінно-рефлексивний показник якості проведеного заходу забезпечено шляхом реалізації сесії запитань і відповідей.

Категорія: Обласні заходи для пед.працівників | Переглядів: 83 | Додав: vaSKIN | Рейтинг: 0.0/0