close

17:32
Педагогічні працівники ЗП(ПТ)О «підкорюють» Хромбуки

16 лютого 2023 року Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Миколаївській області (далі – НМЦ ПТО у Миколаївській області) проведене друге онлайн-заняття обласної школи формування компетентностей за напрямком «Застосування хромбуків (Chromebook) в освітньому процесі» для педагогічних працівників закладів професійної (професійно-технічної) освіти (далі – ЗП(ПТ)О) області.

Навчання з теми «Аналіз потреб користувача» було організоване в синхронному режимі. Учасники набули компетентностей щодо роботи з додатковими програмними засобами, які підтримує браузер Google Chrome та сервіс Google Play Маркет.

Педагогам рекомендовані додатки для роботи з офісними документами (Google Диск, Google Документи, Google Таблиці, Google Презентації, Google Календар, WinRAR або ZipArhivator), фото-, відео файлами (YouTube, Google Фото, VLC, KineMaster) та підтримки зв’язку з учасниками освітнього процесу (Zoom, Gmail, віддалене керування Chrome, TeamViewer). Методист НМЦ ПТО у Миколаївській області Василін Валерій Вікторович, детально зупинився на кожному з додатків та продемонстрував, як вони працюють.

Попова Наталія Вікторівна, заступник директора з навчально-виробничої роботи та викладач інформатики Вознесенського професійного ліцею, поділилась досвідом роботи з корисними додатками для організації освітнього процесу, які можна використовувати на хромбуці. А саме, LanguageTool – коректор граматики та орфографії та Google Meet Attendance List – список відвідувачів Google Meet.

Наступний етап навчального курсу передбачає асинхронний режим роботи учасників, у ході якого педагоги мають опрацювати матеріали з теми «Аналіз потреб користувача» та виконати домашнє завдання для відпрацювання набутих знань і навичок.

Оцінно-рефлексивний показник якості проведеного заходу забезпечено шляхом реалізації сесії запитань і відповідей.

Категорія: Обласні заходи для пед.працівників | Переглядів: 108 | Додав: vaSKIN | Рейтинг: 0.0/0