close

09:50
Працівники психологічної служби ЗП(ПТ)О Миколаївщини долучилися до апробації програми «Автоматизована інформаційна система «Я-психолог»

Протягом травня 2022 року Державною науковою установою «Інститут модернізації змісту освіти» запроваджено апробацію програми «Автоматизована інформаційна система «Я-психолог» (далі – Програма), яка передбачає полегшення роботи практичних психологів та соціальних педагогів у закладах освіти. Зазначена Програма має потужний функціонал, зокрема близько ста діагностик та анкетувань, затверджених Міністерством освіти і науки України, журнал щоденного обліку роботи, план-календар, типову документацію, інструмент для створення аналітичної довідки, можливості для автоматичного розрахунку результатів та формування протоколів, створення особистого кабінету психолога із реєстрацією персональних аккаунтів для кожного учня, педагога, батьків та подальшим формуванням особистої картки користувача.

До апробації Програми долучилися і працівники психологічної служби закладів професійної (професійно-технічної) освіти Миколаївщини.

Відповідно до листа Міністерства освіти і науки України від 03 травня2022 року № 22.1/10–511 «Про підготовку аналітичної довідки щодо діяльності психологічної служби у системі освіти України», листа Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти від 05 травня 2022 року № 285/15–03 «Про участь працівників психологічної служби закладів освіти Миколаївської області в апробації аналітичної довідки комп’ютерної програми Автоматизована інформаційна система «Я-психолог»», у зв’язку із введенням воєнного стану на території України та наявністю прямої загрози життю педагогічних працівників, аналітична довідка за 2021-2022 н. р. заповнюється працівниками психологічної служби закладів освіти через використання Google-форми та можливості Програми. Перевагами заповнення аналітичної довідки через Програму є мінімальні затрати часу, відносна легкість заповнення та подальшого узагальнення даних у вигляді зручних Exel-таблиць.

Аналітичну довідку щодо діяльності психологічної служби освітнього закладу за 2021-2022 навчальний рік до 31 травня 2022 року слід надати за такими покликаннями:

1. Інформація про діяльність практичних психологів закладів освіти: https://forms.gle/QvBruWtXL1u5Mhe96

Тематика звернень до практичних психологів: https://forms.gle/XMDvqmnsRF7njCEE9

2. Інформація про діяльність соціальних педагогів закладів освіти: https://forms.gle/M3X7B8haZ9prs7Bw9

Тематика звернень до соціальних педагогів: https://forms.gle/cyP6HMDnyRV6ymLGA

3. Апробація комп’ютерної програми «Автоматизована інформаційна система «Я-психолог» (далі – Програма) для практичних психологів та соціальних педагогів Державною науковою установою «Інститут модернізації змісту освіти»: https://я-психолог.укр/

Інструкції щодо заповнення автоматизованої аналітичної довідки розміщені за покликанням: https://www.youtube.com/

НМЦ ПТО у Миколаївській області здійснює методично-консультативний супровід діяльності працівників психологічної служби закладів професійної (професійно-технічної) освіти Миколаївської області з питань заповнення щорічної аналітичної довідки щодо діяльності психологічної служби за 2021/22 навчальний рік та апробації Програми. Зокрема, засобами мобільного зв’язку, онлайн-групи Viber відбувається інформування педагогічних працівників про особливості заповнення аналітичної довідки через Програму, роз’яснюються питання щодо початку роботи та реєстрацію у системі, проведення діагностик, анкетувань та інших соціометричних досліджень, заповнення типової документації та журналу щоденного обліку, роботи з розділами Програми.

Катерина Матвійчук, методист НМЦ ПТО у Миколаївській обл.
Переглядів: 118 | Додав: vaSKIN | Рейтинг: 0.0/0