close

20:03
Проблемні питання безпеки життєдіяльності під час підготовки здобувачів професійної (професійно-технічної) освіти в умовах воєнного стану

За такою темою 28 лютого 2023 року відбулося онлайн-засідання методичної секції викладачів предмета «Охорона праці» закладів професійної (професійно-технічної) освіти (далі – ЗП(ПТ)О) області, організоване Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Миколаївській області (далі – НМЦ ПТО у Миколаївській області).

Обласний захід реалізовано в дистанційному форматі (синхронний режим) з використанням можливостей платформи Google – за допомогою сервісу відеотелефонного зв'язку Google Meet.

З метою реалізації завдань заходу Панченя Наталя Юріївна, методист НМЦ ПТО у Миколаївській області, зупинилася на окремих аспектах забезпечення безпеки життєдіяльності учасників освітнього процесу в умовах воєнного стану.

До обговорення основоположних складових теми засідання та оптимальних шляхів організації освітнього процесу в умовах дії воєнного стану, спрямованих на реалізацію змістової компоненти освітніх стандартів в поєднанні з формуванням компетентностей з охорони праці та безпеки життєдіяльності, долучилися педагогічні працівники ЗП(ПТ)О області.

Дадика Ганна В’ячеславівна, інженер з охорони праці, викладач предмета «Охорона праці» державного навчального закладу «Южноукраїнський професійний ліцей», поділилася досвідом роботи організації процесу викладання охорони праці та безпеки життєдіяльності в умовах воєнного стану.

Основні проблемні питання електробезпеки та шляхи їх вирішення під час професійної підготовки здобувачів професійної освіти окреслила Глух Наталя Ігорівна, викладач предмета «Охорона праці» Кривоозерського професійного аграрного ліцею. А також, презентувала блог «Електробезпека в умовах воєнного стану».

Глушаниця Олена Степанівна, викладач спеціальних дисциплін Маринівського професійного аграрного ліцею, проаналізувала стан організації навчально-виробничого процесу під час професійної підготовки здобувачів освіти в умовах воєнного стану. Розповіла про досвід роботи ліцею з питання психологічної підтримки здобувачів освіти та профілактичних заходів з мінної безпеки.

З сучасним інструментарієм розвитку культури безпеки праці майбутніх кваліфікованих робітників ознайомила учасників заходу Ковальчук Юлія Василівна, викладач предмета «Охорона праці» державного навчального закладу «Миколаївське вище професійне училище технологій та дизайну». Продемонструвала інтерактивні вправи, розроблені за допомогою цифрових застосунків Genially, WordArt, Google Jamboard, Learning Apps, rebus1 та Google Форми.

Оцінно-рефлексивний показник якості проведеного заходу забезпечено шляхом реалізації сесії запитань та відповідей.

НМЦ ПТО у Миколаївській області висловлює щиру подяку всім педагогам – спікерам за професійний підхід до підготовки змісту матеріалів, презентованих під час засідання.

Категорія: Обласні заходи для пед.працівників | Переглядів: 80 | Додав: vaSKIN | Рейтинг: 0.0/0