close

13:25
Проведене засідання методичної секції викладачів та майстрів з професій громадського харчування та ресторанного сервісу

31 березня 2023 року Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Миколаївській області (далі – НМЦ ПТО у Миколаївській області) у режимі онлайн проведене засідання методичної секції викладачів та майстрів виробничого навчання закладів професійної (професійно-технічної) освіти області, що здійснюють підготовку кваліфікованих робітників з професій громадського харчування та ресторанного сервісу за темою «Цифрова компетентність педагога – запорука якісного оновлення змісту навчальних програм за професіями громадського харчування та ресторанного сервісу».

Методист НМЦ ПТО у Миколаївській області Матвійчук Катерина Олександрівна висвітлила складові цифрової компетентності педагога, розповіла про Концепцію розвитку цифрових компетентностей (затверджену наказом МОН України від 03.03.2021 р. № 167-р) та рамку цифрової компетентності педагогічних та науково-педагогічних працівників України. У своїй доповіді Матвійчук К. О. акцентувала увагу присутніх на онлайн-платформі Дія. Цифрова освіта, де наразі розміщено близько 60 освітніх серіалів для підвищення власної цифрової компетентності, та короткострокового онлайн-курсудля підтримки відбудови України (за підтримки проєкту EU4Skills) «Інформаційно-цифрова компетентність: створення цифрового контенту». У практичній частині свого виступу методист продемонструвала онлайн-платформу для створення освітнього контенту Genially, зробивши огляд інструментів та продемонструвавши роботу з шаблонами.

Досвід проведення онлайн уроків виробничого навчання з професії «Кухар. Кондитер» був висвітлений Салабай Валентиною Володимирівною та Білаш Світланою Василівною, майстрами виробничого навчання професій громадського харчування Кривоозерського професійного аграрного ліцею.

Ніколаєнко Ірина Миколаївна, викладач предметів професійно-теоретичної підготовки Арбузинського професійного аграрного ліцею доповіла про формування власного освітнього простору викладача, як приклад ефективності використання інформаційних технологій в закладі освіти. У доповіді представлено ключові критерії до персонального сайту викладача, а також власний сайт Ірини Миколаївни з розробками освітнього контенту.

Практичні аспекти цифрової компетентності майстра виробничого навчання: використання різних форм і методів активізації діяльності здобувачів освіти на уроках були висвітлені Шаповаловою Любов’ю Олександрівною, майстром виробничого навчання професій громадського харчування Миколаївського професійного промислового ліцею. Представлено досвід організації освітнього середовища за допомогою застосунків Google Workspace то оцінювання в умовах дистанційного навчання.

Особливості проведення уроків професійно-теоретичної підготовки з професії «Кухар» в умовах дистанційного навчання та важливість розвитку цифрової компетентності педагога були озвучені Яворською Вікторією Анатоліївною, викладачем предметів професійно-теоретичної підготовки Миколаївського професійного суднобудівного ліцею. Учасники засідання мали змогу ознайомитись з інтерфесом мобільного застосунку для створення освітнього відео-контенту InShot у режимі наживо.

Учасники онлайн-засідання відзначили інформативність та були зацікавлені досвідом своїх колег, висловили щиру вдячність за надану інформацію.

Категорія: Обласні заходи для пед.працівників | Переглядів: 94 | Додав: vaSKIN | Рейтинг: 0.0/0