close

20:00
Проведено чергове засідання навчально-методичної Ради при НМЦ ПТО у Миколаївській області

23 листопада 2022 року проведено чергове засідання навчально-методичної Ради при Навчально-методичному центрі професійно-технічної освіти у Миколаївській області (далі – Рада).

Метою Ради є пошук оптимальних, індивідуально-орієнтованих шляхів удосконалення показників (згідно індикаторів ефективності), які безпосередньо впливають на якість результатів освітнього процесу, формування ключових і професійних компетентностей здобувачів освіти та підвищення інституційної спроможності закладів професійної (професійно-технічної) освіти області до ефективної реалізації державної політики, спрямованої на якісне надання освітніх послуг та підвищення престижності професій.

Для реалізації мети та поставлених завдань на засідання Ради виносяться актуальні питання, комплексний та детальний аналіз яких слугує цінним інструментарієм для проєктування траєкторії як професійного розвитку педагогічних працівників, так і оновлення змісту і форм організації освітнього процесу в закладах професійної (професійно-технічної) освіти (далі – ЗП(ПТ)О) регіону згідно напрямів освітньої діяльності закладів освіти:

а) освітнє середовище;

б) система оцінювання здобувачів освіти;

в) педагогічна діяльність педагогічних працівників закладу освіти;

г) управлінські процеси закладу освіти

Засідання Ради відбулося в онлайн режимі з використанням можливостей платформи Google – за допомогою сервісу відеотелефонного зв'язку Google Meet.

Порядком денним засідання Ради було передбачено розгляд таких питань:

1. Про стан забезпечення, доступності та використання ІКТ у закладах професійної (професійно-технічної) освіти області, рівня цифрової грамотності педагогічних працівників (Вознесенський професійний ліцей).

2. Про організацію профорієнтаційної роботи у закладах професійної (професійно-технічної) освіти області (Казанківський професійний аграрний ліцей).

3. Про стан виконання завдань і заходів керівних документів державної політики (доктрини, концепції, стратегії, програми, національні проєкти, плани) та інших соціально значущих керівних документів державної політики, спрямованих на забезпечення якості освіти та престижності професій.

4. Про результати та визнання підвищення кваліфікації педагогічних працівників НМЦ ПТО у Миколаївській області на базі суб’єктів освітньої діяльності, що не мають ліцензії на підвищення кваліфікації або акредитованої освітньої програми (за потреби).

5. Про розгляд та затвердження інформаційно та навчально-методичних матеріалів, розроблених педагогічними працівниками закладів професійної (професійно-технічної) освіти області та методистами НМЦ ПТО у Миколаївській області:

• Організація підвищення кваліфікації на курсах цільового призначення: методичні рекомендації / укладач: Т. О. Куликова, – Миколаїв, 2022. – 43 с.

6. Інше.

6.1. Про затвердження порядку денного чергового засідання навчально-методичної Ради (грудень 2022 року).

До участі в засіданні (онлайн режим) долучилися члени Ради з числа працівників НМЦ ПТО у Миколаївській області та представників ЗП(ПТ)О) області, а саме:

• Шаповалова Н. В., директор НМЦ ПТО у Миколаївській області, голова Ради;

• Савчук І. В., методист НМЦ ПТО у Миколаївській області, секретар Ради; члени Ради:

• Баранюк Т. О., методист Казанківського професійного аграрного ліцею;

• Василін В. В., методист НМЦ ПТО у Миколаївській області;

• Дячковська Л. К., методист НМЦ ПТО у Миколаївській області;

• Коваль Н. В., заступник директора Вищого професійного училища № 21 м. Миколаєва з навчально-методичної роботи;

• Куликова Т. О., методист НМЦ ПТО у Миколаївській області;

• Лагутіна В. В., методист НМЦ ПТО у Миколаївській області;

• Матвійчук К. О., методист НМЦ ПТО у Миколаївській області;

• Мосієнко Т. С., заступник директора з навчально-методичної роботи Миколаївського професійного ліцею будівництва та сфери послуг;

• Панченя Н. Ю., методист НМЦ ПТО у Миколаївській області.

Попередньо, на підготовчому етапі, з метою організованого та якісного проведення засідання Ради запрошено до участі доповідачів та співдоповідачів:

• з першого питання порядку денного – представників Вознесенського професійного ліцею (онлайн режим);

• з другого питання порядку денного – представників Казанківського професійного аграрного ліцею (онлайн режим).

Категорія: Обласні заходи для пед.працівників | Переглядів: 108 | Додав: vaSKIN | Рейтинг: 0.0/0