close

07:27
Проведено воркшоп із керівниками закладів професійної (професійно-технічної) освіти

26 вересня 2023 року на базі Арбузинського професійного аграрного ліцею відбувся воркшоп із керівниками закладів освіти «Професійна (професійно-технічна) освіта: реалії та перспективи».

Учасників наради привітала Людмила Комісарова, заступник директора департаменту освіти і науки облвійськадміністрації. Щойно розпочався новий навчальний рік, тож нагальних питань, що потребують вирішення, чимало. Людмила Олексіївна надала керівникам рекомендації щодо організації освітнього процесу у закладах професійної (професійно-технічної) освіти у 2023/2024 н.р., наголосила на необхідності активізації роботи щодо передачі майнових комплексів ЗП(ПТ)О з державної у комунальну власність та щодо створення кваліфікаційних центрів і навчально-практичних центрів на базі ЗП(ПТ)О. Заступник директора департаменту доповіла про виконання регіонального замовлення на підготовку робітничих кадрів станом на 22.09.2023, повідомила про старт нових обласних проєктів.

Гарною новиною для всіх присутніх стало перейменування трьох закладів професійної (професійно-технічної) освіти у професійні коледжі, а саме: ЗП(ПТ)О «Новоодеський професійний коледж», ЗП(ПТ)О «Первомайський професійний коледж», ЗП(ПТ)О «Південноукраїнський професійний коледж». «І це не тільки зміна назви, – наголосила Людмила Олексіївна. – Це – перспектива, це – зміна філософії і бачення системи, це – якість підготовки конкурентоспроможних фахівців».

У ході наради директор Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Миколаївській області Наталія Шаповалова зробила акцент на важливості проведення короткотермінових курсів на базі ЗП(ПТ)О.

Начальник відділу професійної (професійно-технічної) освіти, координації діяльності вищої освіти, науки департаменту освіти і науки облвійськадміністрації Юлія Віннік проінформувала присутніх про стан виконавської дисципліни у закладах професійної (професійно-технічної) освіти Миколаївської області.

Василь Українець, директор Новоодеського професійного аграрного ліцею, поділився з колегами радістю щодо результатів участі закладу у проєкті «ЕU4Skills: Кращі навички для сучасної України». Адже в межах проєкту, а саме напряму «EU4Skills: Модернізація інфраструктури системи професійно-технічної освіти в Україні», Новоодеський ПАЛ отримав новітню сільськогосподарську техніку, загальна вартість якої складає 34 млн. грн. Профінансував придбання техніки Німецький банк розвитку KfW.

Директор Вищого професійного училища № 21 м. Миколаєва Сергій Архипов проінформував про участь здобувачів освіти у EuroSkills Gdansk 2023. Ознайомив керівників з процедурою створення кваліфікаційних центрів на базі закладів професійної (професійно-технічної) освіти.

Галина Гуревич, директор Миколаївського професійного промислового ліцею, поділилася результатами свого дослідження нормативної бази щодо роботи за сумісництвом працівників закладів професійної (професійно-технічної) освіти. Керівники закладів отримали відповіді на питання, що їх турбували.

У ході воркшопу учасниками було оглянуто матеріально-технічну базу Арбузинського професійного аграрного ліцею, відвідано майстер-класи, організовані та проведені спільно педагогами й учнями закладу.

«Ми знаємо, що наш обов’язок – навчати і навчатися, ділитися досвідом і плідно працювати задля щасливого майбутнього України...» – відзначили керівники ЗП(ПТ)О під час підбиття підсумків.

Категорія: Обласні заходи для пед.працівників | Переглядів: 54 | Додав: vaSKIN | Рейтинг: 0.0/0