close

11:38
Психічне здоров’я учасників освітнього процесу – основа щасливого життя і соціального благополуччя

Психічне здоров’я учасників освітнього процесу – основа щасливого життя і соціального благополуччя. Саме цю тему обговорювали 26 жовтня 2023 року практичні психологи та соціальні педагоги закладів професійної (професійно-технічної) освіти (далі – ЗП(ПТ)О) Миколаївської області у ході онлайн-засідання обласної методичної секції, організованої Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Миколаївській області.

Що таке перша психологічна допомога? Де знайти інформацію щодо технік допомоги здобувачам освіти, як спілкувалися з дітьми, що пережили психотравмуючі події чи втратили близьких – учасники заходу ознайомились з переліком корисних посібників від міжнародних партнерів, які допоможуть відповісти на ці запитання та зміцнити ментальне здоров’я та збіркою актуальних матеріалів для роботи (рекомендовані командою Міністерства освіти і науки України).

Обговорювали компетенції, що входять до соціально-емоційного навчання та критерії психологічного здоров’я разом із Анастасією Сомик, практичним психологом та соціальним педагогом Арбузинського професійного аграрного ліцею.

Практичними порадами для подолання тривожності поділилась Леся Первина, практичний психолог та соціальний педагог Новоодеського професійного аграрного ліцею. Одними з найдієвіших методик є використання арттерапевтичних інструментів, у чому переконались усі присутні.

Разом із Ольгою Дідик, практичним психологом-методистом Надбузького професійного аграрного ліцею, працівники психологічної служби відшукували ресурси для відчуття життєвої сили та енергії та виконали декілька цікавих технік, які з радістю забрали до свого робочого інструментарію.

Категорія: Обласні заходи для пед.працівників | Переглядів: 49 | Додав: vaSKIN | Рейтинг: 0.0/0