close

10:19
Щодо організації та проведення у 2022 році національного мультипредметного тесту

Навчально-методичний центр професійно-технічної освіти у Миколаївській області інформує, що наказом Міністерства освіти і науки України від 12 травня 2022 року № 434 затверджений КАЛЕНДАРНИЙ ПЛАН організації та проведення у 2022 році національного мультипредметного тесту (далі – НМТ).

Український центр оцінювання якості освіти (далі – УЦОЯО) до 11.05.2022 завершив інформування осіб, які зареєструвалися для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні 2022 року в основний період реєстрації, про логіни та паролі доступу до Інформаційних сторінок учасників зовнішнього незалежного оцінювання, створених на сайті УЦОЯО.

Ті учасники, які встигли отримати сертифікат учасника ЗНО, мають доступ до своєї сторінки уже зараз. Вхід до Інформаційної сторінки здійснюється за номером і PIN-кодом, що зазначені в Сертифікаті ЗНО.

Багато учасників отримали інформацію про логін і PIN-код для доступу від керівників закладів освіти, де вони навчаються. Інші ж зареєстровані особи повинні були отримати до 11.05.2022 на вказаний під час реєстрації номер мобільного телефону SMS-повідомлення від Centr_ZNО із даними для входу на Інформаційну сторінку.

Якщо ж учасники не отримали цих відомостей, то з 12 до 19 травня 2022 року в УЦОЯО працюватиме спеціальна «гаряча лінія», де можна буде дізнатися інформацію про логін (номер сертифіката) та пароль (PIN-код) для доступу до Інформаційної сторінки. Телефони «гарячої лінії: (095) 523-46-47; (066) 680-55-28; (068) 146-02-21; (068) 142-05-95

Необхідно зберегти цю інформацію, адже вона знадобиться для входу на Інформаційну сторінку:

• у травні, коли буде потрібно підтвердити своє бажання проходити НМТ і повідомити організаторів про те, у якому регіоні перебуватимете в липні;

• напередодні тестування, щоб дізнатися про дату, час і місце проходження НМТ і самостійно сформувати запрошення-перепустку;

• для отримання результатів НМТ.

Педагоги часто допомагають учням реєструватися на тестування, тож дехто зазначив номер за зразком, тобто телефон викладача. Просимо педагогів, які отримають повідомлення з даними для входу на Інформаційні сторінки учасників тестування, переслати їх адресатам.

Наголошуємо, що вступники, які створили реєстраційні картки, ще не є учасниками НМТ ЗНО. Для участі в тестуванні учні мають обов’язково підтвердити своє бажання проходити тест на своїх Інформаційних сторінках. Окрім того, майбутні учасники ЗНО мають повідомити організаторів про те, у якому регіоні вони перебуватимуть у липні.

Підтвердження абітурієнтами на персональних сторінках бажання взяти участь у НМТ, вибір населеного пункту, найбільш наближеного до місця їх перебування в період проведення основної сесії НМТ, вступникам необхідно здійснити на своїй Інформаційній сторінці з 20 травня до 07 червня.

В УЦОЯО наголошують, що випускники, які у визначений період не підтвердять своєї участі в НМТ, на жаль, не зможуть скласти тестування.

Водночас вступники, які не зареєструвалися (тобто не сформували реєстраційну картку) упродовж основного періоду реєстрації (01 лютого – 19 квітня), зможуть зробити це в червні (з 10.06.2022 до 20.06.2022), коли відбуватиметься додатковий період формування реєстраційних карток. Такі особи зможуть взяти участь в додатковій сесії тестування.

Інформація про місце, дату, зміну та час проведення НМТ (основні сесії) буде розміщена на інформаційних сторінках абітурієнтів до 12.07.2022.

Проведення основних сесій НМТ планується з 18.07.2022 до 10.08.2022 (за окремим графіком).

Оголошення результатів основних сесій НМТ (розміщення на Інформаційних сторінках) – до 12.08.2022 (за окремим графіком).

Нагадуємо, що НМТ містить по 20 завдань з:

• української мови (відповідно до програми зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання з української мови і літератури, здобутих на основі повної загальної середньої освіти, затвердженої наказом Міністерства освіти і науки України від 26 червня 2018 року № 696, частина «Українська мова»);

• історії України (відповідно до програми зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання з історії України, здобутих на основі повної загальної середньої освіти, затвердженої наказом Міністерства освіти і науки України від 26 червня 2018 року № 696, розділи 20-32: 1914 рік – початок ХХІ століття);

• математики (відповідно до програми зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання з математики, здобутих на основі повної загальної середньої освіти, затвердженої наказом Міністерства освіти і науки України від 04 грудня 2019 року № 1513.

Важливо: УЦОЯО підготував демонстраційний варіант НМТ, щоб учасники змогли ознайомитися з форматом тестування заздалегідь. Тест є змістовим, комплексним, неперевантаженим і може бути дієвим інструментом відбору вступників до закладів вищої освіти в складних воєнних умовах.

Запропонуйте учасникам потренуватися виконувати демонстраційний варіант тесту в спеціальному онлайн-середовищі Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти. Інтерфейс запропонованого тестувальника відрізняється від того, який буде на реальному НМТ, однак за структурою, типами завдань, тривалістю їх виконання демонстраційний варіант аналогічний до вступного тесту.

Звертаємо увагу: ТРИВАЛІСТЬ ТЕСТУ ТЕПЕР – 120 ХВИЛИН.

Наразі час виконання демонстраційного онлайн НМТ вже оновлений, тож тепер можна спробувати свої сили упродовж актуального за тривалістю тесту.

Як під час виконання демонстраційного тесту, так і під час реального тестування можливо вибирати послідовність виконання завдань, за потреби повертатися до того чи іншого завдання, змінювати варіант відповіді, а після завершення роботи над тестом отримати результати тестування за кожен блок завдань НМТ.

Під час реального тестування буде змога використовувати довідкові матеріали з математики, тож і тепер рекомендуємо працювати над завданням з опертям на них.

Ще раз звертаємо увагу методичних служб на зміну регіонального центру оцінювання якості освіти для закладів освіти Миколаївської області (Одеський регіональний центр оцінювання якості освіти, вул. Академіка Корольова, 26, м. Одеса, 65114, (048)784-69-95, rc.odesa@od.testportal.gov.ua).

Ми розуміємо, що ви працюєте в непростих умовах, але давайте допоможемо нашим випускникам вступити до омріяних закладів вищої освіти. Для цього просимо вас стежити за новинами на сайті УЦОЯО й заходити до свого Кабінету керівника.

З оперативною інформацією про всі новини щодо вступної кампанії ви можете знайомитися на сайтах УЦОЯО (https://testportal.gov.ua/) та Одеського РЦОЯО (rc.odesa@od.testportal.gov.ua). Для отримання всієї інформації про проведення ЗНО та вступної кампанії приєднуйтесь до сторінок Освіта, Вступна кампанія в Telegram або Абітурієнт і Освіта.ua у Facebook.

Надаємо посилання на інформаційні матеріали, що допоможуть якнайкраще підготуватися до національного мультипредметного тесту та успішно його скласти.

Категорія: Обласні заходи для пед.працівників | Переглядів: 116 | Додав: vaSKIN | Рейтинг: 0.0/0