close

21:05
Шляхи формування професійних компетентностей здобувачів освіти через упровадження сучасних технологій в освітній процес

15 грудня 2022 року Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Миколаївській області (далі – НМЦ ПТО у Миколаївській області) за допомогою сервісу відеотелефонного зв'язку Google Meet проведене онлайн-засідання методичної секції викладачів та майстрів виробничого навчання закладів професійної (професійно-технічної) освіти області, що здійснюють підготовку кваліфікованих робітників з електротехнічних професій за темою «Формування професійних компетентностей здобувачів освіти шляхом упровадження сучасних технологій в освітній процес».

Із метою реалізації завдань заходу Панченя Наталя Юріївна, методист НМЦ ПТО у Миколаївській області, ознайомила учасників з нововведеннями в нормативно-правовому забезпеченні діяльності закладів професійної (професійно-технічної) освіти, надала рекомендації щодо організації освітнього процесу в умовах воєнного стану, інформувала учасників заходу про план роботи методичної секції на 2023 рік.

Педагогічні працівники закладів професійної (професійно-технічної) освіти області поділилися досвідом роботи щодо формування професійних компетентностей здобувачів освіти шляхом упровадження сучасних технологій в освітній процес.

Зокрема Мірошник Ольга Володимирівна, майстер виробничого навчання Миколаївського професійного машинобудівного ліцею, поділилася досвідом упровадження STEM-технологій та LED освоєння на уроках виробничого навчання, розповіла, як використовує відео редактори 123APPS, InShot, OCanPortable для створення навчальних відео, презентувала електронну бібліотеку з професії «Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування».

Викладач Вищого професійного училища № 21 м. Миколаєва Скоркін Олексій Миколайович запропонував колегам безкоштовну онлайн-програму 3D моделювання Tinkercad для створення схем з можливістю програмування та симуляції роботи. Продемонстрував її можливості для виконання практичних робіт з професії «Електромеханік з ремонту та обслуговування лічильно-обчислювальних машин».

У ході засідання відбулася презентація власного навчального YouТybe – каналу Воротинцева Юрія Олександровича, викладача ДНЗ «Южноукраїнський професійний ліцей». Він запропонував колегам для візуалізації навчального матеріалу, проведення лабораторних робіт прикладне програмне забезпечення EveryCircuite. Продемонстрував, як використовує для розв'язування задач, пояснення нового матеріалу, запису відеоуроків планшет і стилус.

Павлова Оксана Олександрівна, майстер виробничого навчання Вознесенського професійного аграрного ліцею, ознайомила присутніх з інтерактивними вправами, розробленими на сучасних платформах Learningapps, Wordwall.

Про організаційно-методичні заходи з підготовки та проведення поетапної кваліфікаційної атестації здобувачів освіти з професії «Електромонтажник з освітлення та освітлюваних мереж» розповів Машкін Олександр Анатолійович, викладач Вознесенського професійного ліцею.

Оцінно-рефлексивний показник якості проведеного заходу забезпечено шляхом реалізації сесії запитань і відповідей.

Навчально-методичний центр професійно-технічної освіти у Миколаївській області вдячний усім спікерам за представлений досвід.

Панченя Наталя Юріївна, методист НМЦ ПТО у Миколаївській області
Категорія: Обласні заходи для пед.працівників | Переглядів: 177 | Додав: vaSKIN | Рейтинг: 0.0/0