close

09:49
Шляхи формування інформаційної культури та інформатичної компетентності здобувачів освіти обговорили викладачі ЗП(ПТ)О Миколаївської області

20 листопада 2019 року Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Миколаївській області на базі Миколаївського професійного ліцею сфери послуг проведене засідання методичної секції викладачів предметів «Інформатика» та «Інформаційні технології» закладів професійної (професійно-технічної) освіти області.

У ході засідання учасники обговорили поняття про інформатичну компетентність та інформаційну культуру, шляхи їх формування у здобувачів освіти.

Кабашна Лідія Володимирівна, викладач Миколаївського професійного ліцею, поділилася досвідом використання мережних сервісів у навчанні учнів та в самоосвіті викладача. Рекомендувала колегам для використання у своїй роботі сайт «На урок», веб-сервіс Quizizz, функціонал якого дещо схожий на Kahoot, але має певні відмінності від нього, сервіс Thinglink – інструмент для створення інтерактивної інографіки або інтерактивного плаката. Продемонструвала викладачам запропоновані ресурси в дії.

Власними напрацюваннями щодо проведення лабораторних робіт з інформатики ознайомила присутніх Сосненко О. О., викладач Казанківського професійного аграрного ліцею. Педагоги мали можливість ознайомитися з методичними розробками, рекомендаціями й інструкціями щодо виконання ЛПР, розробленими Оленою Олександрівною.

Мосієнко Тетяна Сергіївна, викладач Миколаївського професійного ліцею будівництва та сфери послуг, презентувала колегам «Арсенал педагогічних ідей з розвитку предметних і ключових компетентностей здобувачів освіти». У ході доповіді вона ознайомила учасників засідання з можливостями для використання у педагогічній діяльності таких ресурсів як COMMONS, додатків Google, зокрема, Google Keep, Onlyoffice, сервісами для створення інографіки, інтерактивних малюнків, мережею Edmodo, хмарним сховищем Mega.co тощо.

Майстер-клас створення інтерактивного плаката як сучасного засобу навчання провела Містюк Інна Пилипівна, викладач Кривоозерського професійного аграрного ліцею.

У ході засідання презентовано досвід роботи викладача-методиста Миколаївського професійного ліцею сфери послуг Пересунько Оксани Вікторівни щодо практичного застосування системи дистанційного навчання Moodle 2.6. (на прикладі розробки навчального курсу з предмета «Інформаційні технології»).

Організатори й учасники заходу щиро дякують адміністрації й колективу Миколаївського професійного ліцею сфери послуг за сприяння в його організації та проведенні, теплу зустріч і сприятливу для роботи атмосферу.

Категорія: Обласні заходи для пед.працівників | Переглядів: 411 | Додав: vaSKIN | Рейтинг: 0.0/0